Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Okullar kan bağışında yarışıyor
11 Aralık 2015 / 09:20
Okullar kan bağışında yarışıyor
En büyük gücünü halkın yaptığı kan bağışlarından alan Türk Kızılayı, büyük destek gördüğü Adana’da ‘Geleceğin Kan Bağışçılarının Kazanımı Projesi’ne merkez Yüreğir ilçesinden start verdi.

İl genelinde 15 okulda yürütülüp, 15 bin öğrenci ve ailesine ulaşmayı hedefleyen projenin ilk etkinliği İsmail Hakkı Polat İmam Hatip Anadolu Lisesi’nde yapıldı. 
Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak yürütülecek ‘Geleceğin Kan Bağışçılarının Kazanımı Projesi’nin ilk etkinliğine Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, dernek yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Öğrencilerden oluşan orkestranın seslendirdiği şarkılarla renklenen törende velilere hitaben konuşan Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, “Kan dökülen bu dünyada, sizler kan bağışlayarak karşılıksız iyilik yapan değerli insanlarsınız. Birilerinin hayatını kurtarmak veya acısını dindirmek, ruhen yüksek bilince sahip olmaktan geçer. Sizleri, bizlerden sonraki nesillerimiz, geleceğimiz olan öğrencilerimize, çocuklarımıza doğru model olduğunuz için kutluyor ve teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Saygılı, bu projede kan bağışına paralel olarak ölümcül genetik hastalıkların tedavisinde umut vaat eden yöntemlerin başında gelen kök hücre nakli konusunda toplumsal duyarlılığı arttırmayı amaçladıklarını belirtti.
Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel de konuşmasında Türk Kızılayı’nın “iyilik hareketi” olduğunu, millet yararına çalışmalarının takdirle karşılandığını vurgulayıp, derneğin her türlü çalışmasında desteklerinin devam edeceğini bildirdi.
İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ise konuşmasında “Türk Kızılayı ile öğrencilerimize, halkımıza yönelik eğitim içerikli bir proje ile yine birlikteyiz. Nitelikli, duyarlı insan yetiştirme ve kan bağışı konusunda ihtiyacı karşılamaya katkısı olacak bu proje için okullarımızda öğretmen, veli ve en önemlisi öğrencilerimiz gayret göstermektedirler. Bu anlamlı, gönüllü çalışmadan dolayı kendilerine ve Türk Kızılayı çalışanlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Kan bağışı ile ilgili seminerlerin ardından veli, öğretmen ve mahalle sakinleri kan bağışına yoğun ilgi gösterdi. Kan değerleri, kilosu ve sağlık durumu uygun tüm misafirler kan bağışında bulundu.

Bu haber toplam 988 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Sağlık  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber