Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
 Okul öncesi eğitim çalıştayı
08 Haziran 2016 / 09:23
Okul öncesi eğitim çalıştayı
Adana’da "Okul Öncesi Eğitimde Karşılaşılan Sorunlar ve Çözümleri" konulu çalıştay düzenlendi.

Çalıştaya İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Çalışkan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kazım Baran, İl Şube Müdürü Ahmet Oflaz, ilçe milli eğitim müdürleri, Çukurova Üniversitesi Öğretim Görevlisi Şule Erdem ile okul öncesi okul müdürleri ve öğretmenleri katıldı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda açış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kazım Baran yaptı. Baran, "İl milli eğitim müdürlüğü olarak okul öncesi eğitim adına çalışmalar yapıyor ve projeler geliştiriyoruz. İstatistiklere göre 2014-2015 Eğitim Öğretim yılının sonunda il genelinde okul öncesi okullaşma yüzde 34.17 gibi bir rakamda idi, çalışmalarımız sonucu bu aralık ayı itibari ile elimizdeki verilere göre okullaşma oranımız yüzde 56‘ya ulaşmıştır. Yaş oranlarını da hesaba kattığımızda bu oran toplamda yüzde 70’i bulmaktadır. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak okullaşma konusunda hedefimiz yüzde 85’tir ve bu orana ulaşmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Bu çalıştayımızda çok güzel fikirler ortaya çıkacağını ve önümüzdeki yıl içerisinde okullaşma oranına ciddi katkı sağlayacağını düşünüyorum" dedi.

Projenin içeriği ve işleyiş hakkında bilgi veren Baran’dan sonra Çukurova Üniversitesi Okul Öncesi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Şule Erdem “Okul Öncesi Eğitimde Karşılaşılan Sorunlar ve Çözümleri” konulu bir sunum yaptı.
Çalıştaya katılımcılarının fikir alışverişinde bulunarak “Adana’da Okul Öncesi Eğitimde Karşılaşılan Sorunlar ve Çözümleri”ni görüşmelerinin ardından çalıştay raporu oluşturuldu.
Bu haber toplam 1,761 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Eğitim  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber