Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Okul Müdürü Darp Edildi, Sendikalar Olayı Kınadı
17 Nisan 2015 / 08:53
Okul Müdürü Darp Edildi, Sendikalar Olayı Kınadı
Adana’nın Merkez Seyhan ilçesindeki Malazgirt Ortaokulu Müdürü Süleyman Mihricihan iki kişinin saldırısına uğradı.

Adana’nın Merkez Seyhan ilçesindeki Malazgirt Ortaokulu Müdürü Süleyman Mihricihan iki kişinin saldırısına uğradı. Okulla ilgisi olmayan şahıslar darp sonucu Mihricihan’ı yüzünden yaraladı. Olayla ilgili bir zanlının gözaltına alındığı öğrenildi. 
Türk Eğitim–Sen Adana 1 Nolu Şube Başkanı Selahattin Dolgun, Türk Eğitim–Sen Adana2 Nolu Şube Başkanı Kamil Köse ve Eğitim–Sen Adana İl Temsilcisi Ahmet Karagöz, Süleyman Mihrican’ı ziyaret edip, geçmiş olsun dileğinde bulundu. Okul önünde basın açıklaması yapan sendikacılar, müdüre yönelik şiddete tepki gösterdi. 

Selahattin Dolgun, saldırıyı kınadı. Öğretmen ve idarecilerinin sahipsiz olmadığını ifade eden Dolgun, Milli Eğitim Bakanı’nın bu tür çirkinlikleri çözmesi gerektiğini söyledi. Dolgun, “Okullarda can güvenliği yok. Öğretmenler sınıflarda ders işleyemez hale geldi. Daha geçen hafta Yalova Valisinin azarladığı bir öğretmen arkadaşımız hayatını kaybetti. Her zaman arkadaşlarımızın yanındayız. Bu tür hadiselerin bir daha yaşanmaması için başta Adana Valisi olmak üzere İl Milli Eğitim Müdürünü uyarıyoruz. Öğretmenlerin can güvenliğini sağlamak sizlere düşüyor.” dedi. 

Türk Eğitim–Sen Adan 2 Nolu Şube Başkanı Kamil Köse ise Milli Eğitim Müdürünü sert bir dille eleştirdi. Köse, “Bu müdür Memur-Sen üyesi olsaydı, başta Milli Eğitim Müdürü olmak üzere bütün kurumlar seferber olurdu. Olayın faillerini yakalarlardı. Bırakın ilgilenmeyi İl Milli Eğitim Müdürü, okul müdürüne ‘geçmiş olsun’ ziyaretine bile gelmedi.” iddialarında bulundu. 

Eğitim–Sen Adana İl Temsilcisi Ahmet Karagöz ise bu tür olayların bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.

Bu haber toplam 759 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber