Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Adnan DENİZ
Adnan DENİZ
...
ÖĞRETMEN OLMAK

 Öğretmen olmak öncelikle bu mesleği severek kabullenmek, Fedakâr olmak, öğrencilerin bütün dertleriyle dertlenmeye hazır olmak, Öğretmen olmak, giyim kuşamı, söz ve davranışlarıyla topluma örnek olmak demektir.

 

 Öğretmen olmak, vicdanı bütün olmak ve yaptığı bütün işleri tam anlamıyla içine sinerek ve dosdoğru bir şekilde yerine getirmek demektir.

 

 Öğretmen olmak, değer vermek ve yeni değerler oluşturmaktır. Gözünüzün içine tertemiz duygularla bakan öğrencilerin geleceğini aydınlatmak için olanca gayretlerle çalışmak, öğrencinin mutluluğunu,  gelişimini gözleyebilmek ve onların başarılarını görebilmek ve paylaşabilmektir.

 

 Öğretmen olmak, Öğrencilerini kendi çocukları gibi görebilmek ve onların acılarıyla hüzünlenmek, onların sevinçleriyle sevinebilmek demektir. Öğretmen olmak, önyargıdan uzak olmak, öğrencileri yaşadıkları çevre, toplum ve aile ortamına göre değerlendirebilmektir.

 

 Öğretmen olmak, Çok geniş ve tertemiz bir yüreğe sahip olmak ve “kaybedilecek, feda edilebilecek bir tane bile ferdin olmayacağına “can-ı yürekten inanabilmektir.

 

 Öğretmen olmak, herhangi bir öğrencini belli bir mevkide gördüğün zaman yüreğinin pır pır atması, emek verdiğin eserinin belli bir noktaya gelmesinden mutlu olmak, okuyamayan, bir köşede keşke diyerek iç çeken öğrencilerini gördüğünde kahırlanmak, elinden geldiğince onlara yol göstermek ve her yerde öğretmen olduğunu ortaya koyabilmektir.

 

 Öğretmen olmak bütün zorluklara rağmen, yeniden dünyaya gelsem yine öğretmen olurdum diyebilmek, mesleğine âşık, Öğrenciler için birer ışık olabilecek gücü her zaman kendisinde hissedebilmektir.

 

 Öğretmen olmak, yenilikler peşinde koşmak, “çağdaş medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak “için sürekli çalışmak,”ilim Çin’de bile olsa arayınız”düsturuna sahip olabilmektir.

 

 Öğretmen olabilmek, geçmişini hiçbir zaman unutmamak ve daima var olan değerleri yaşatmak, bu değerleri ileri bir seviyeye getirebilmek için hep yeni bir şeyler ekleme gücüne sahip olabilmek demektir.

 

 Öğretmen olabilmek, halkının dili ve yüreği olabilmek, en güçlü iletişimi onlarla gerçekleştirerek gerçek birer aydın olduklarını bütün millete gösterebilmektir.

 

 Öğretmen olabilmek, bu mesleğin bir peygamberlik mesleği olduğu bilincini sürekli taze tutabilmek ve adaleti ve doğruları anlatmaktan, uygulamaktan hiçbir zaman vazgeçmeden hedefine doğru yol alabilmektir.

 

 Öğretmen olmak, Öğretmenliğin kutsallığının nerden kaynaklandığını bilmek”Bana bir harf öğretenin kölesi olurum”diyebilecek kadar eğitime önem veren, bedir savaşında”Bir Müslüman’a okuma yazma öğreten her müşrik’in serbest bırakılacağını söyleyen” Peygamberimizin eğitime verdiği önem kadar eğitime önem verebilmektir.

 

 Öğretmen olabilmek, bir ücra köşesinde vatanın, hiç kederlenmeden, bütün zorluklara göğüs gerebilen, bir öğrenciyi kazanabilmek için kendi çıkar ve menfaatlerinden vazgeçebilmek kısacası ücra bir kasabada birer çalıkuşu olabilmektir.

 

 Öğretmen olabilmek,her gün yeniden milletimizin üzerinde doğan aydınlık birer güneş olabilmektir. 

Bu yazı toplam 23362 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
ZİYA AYDIN / 22 Kasım 2013 Cuma 20:50
İçimdeki Duyguları sizlere söyleyemediğim öğretmenlerim,sizlere minnattarım,ellerinizden öpüyorum,Hürmetler....
100 %
Beğendim
Beğenmedim
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber