Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Öğrenciler yurda döndü
02 Temmuz 2014 / 17:20
Öğrenciler yurda döndü
Avrupa Birliği Hareketlilik Programı çerçevesinde eğitim için 3 haftalığına Hollanda’nın Rotterdam şehrine giden ÇEP Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri hafta sonu Türkiye’ye döndü.

ÇEP Ticaret Meslek Lisesi tarafından hazırlanıp geçtiğimiz yıl Ulusal Ajans’a sunulan ve Ulusal Ajans tarafından desteklenen “Basılı Olarak ve İnternet Ortamında Yapılan Gazete ve Dergi Yayıncılığında Görsel Kaliteyi Artırıcı Tekniklerin Öğrenilmesi ve Uygulanması” başlıklı LDV projesi çerçevesinde 12 öğrenci eğitim almak üzere haziran ayı başında Hollanda’ya gitti.
ÇEP Ticaret Lisesi öğretmenleri Bekir Dündar ve Zehra Gül Gültekin refakatinde üç haftalığına Hollanda’ya giden öğrenciler Rotterdam şehrinde bulunan LMC Praktijkonderwijs Huismanstraat adlı okulda tasarım ve baskı teknikleri üzerine eğitim alarak, Hollanda’nın farklı şehirlerine kültürel geziler ve proje konusu ile ilgili kurumlara teknik ziyaretler gerçekleştirdiler.
Üçüncü ve son akışı Hollanda’ya gerçekleşmiş olan projenin birinci ve ikinci akışları geçtiğimiz ocak-şubat ayları içerisinde Almanya ve Çek Cumhuriyeti’ne gerçekleşmişti.
Başlarında refakatçi öğretmenlerinin de bulunduğu 12’şer kişilik gruplardan birincisi Almanya’nın Nurberg şehri yakınlarındaki Schwarzenbruck’a, ikincisi ise Çek Cumhuriyeti’nin Başkenti Prag’a gittiler. Almanya’ya giden öğrenciler Schwarzenbruck’da Berufsbildungswerk Rummelsberg Okulu’nda, Çek Cumhuriyeti’ne gidecek öğrenciler ise Prag’da Vyssi Odborna Skola Graficka Stredni Prumyslova Skola Graficka İsimli okulda tasarım üzerine 3 haftalık eğitim alarak Prag’ta proje konusu ile ilgili kurumlara teknik ziyaretler ve kültürel geziler gerçekleştirdiler.
Proje hakkında bilgi veren ÇEP Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Uğur Özen, bu projelerin öğrencilerin motivasyonunu artırarak ufkunu açtığını ve mesleki gelişimleri açısından büyük faydalar sağladığını ifade etti. Önümüzdeki yıl için de proje başvurularının olduğunu belirten Özen, “Mart ayı içinde başvurusunu yaptığımız yeni projemizle ilgili sonuçların önümüzdeki günlerde açıklanmasını bekliyoruz ve projemizin kabul edilmesinden ümitliyiz” dedi.

Bu haber toplam 506 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Eğitim  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber