Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
O doktor konuştu: Adeta kömüre dönmüşlerdi
21 Temmuz 2015 / 09:44
O doktor konuştu: Adeta kömüre dönmüşlerdi
Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen patlama sonrası, sağlık ekiplerinden önce Doktor Ayten İnan yaralılara ilk müdahaleyi yaptı.

Kendisi de hafif yaralanan İnan dehşet anlarını anlattı.. Türkiye'nin çeşitli yerlerinden Suruç'a gelen 'Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu' üyelerinin Amara Kültür Merkezi bahçesinde açıklama yaptıkları sırada patlayan bombanın en yakından şahitlerinden biri Doktor Ayten İnan.

''KÖMÜRE DÖNMÜŞLERDİ''

İstanbul'dan gelen ve patlama esnasında olay yerinde bulunan İnan, yaşadıklarını şöyle anlattı:
 
"Grubun tamamı açıklama sırasında bahçedeydiler ve kümülatif olarak daire oluşturmuşlardı. Yaklaşık 300 kişiydik. Türkiye'nin dört bir yanından gelmişlerdi. Barış için gelmişlerdi, hepsi pırıl pırıl insanlardı.

Birden bir patlama oldu ama ne olduğunu anlayamadım. Kulaklarım duymaz oldu. Yere düşmüştüm. Kendime geldiğimde yanımdaki çocuklara baktım. Tahtadaki satranç taşları gibi yere devrilmişlerdi. Kapkaraydılar ve kömüre dönüşmüşlerdi.
 
HER TARAF YANMIŞTI
 
Her taraf yanmıştı. Güçlükle ayağa kalktım. Yaralılara müdahale ettim. Ardından polisler ve ambulanslar geldi. Hastaneye kadar yaralılara müdahale ettim. Buraya beraber geldiğim arkadaşlarımı arıyorum ve hepsinin telefonu kapalı."
 
Kaynak: Al Jazeera

Bu haber toplam 536 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yaşam  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber