Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
O araçta 250 kilo patlayıcı varmış!
26 Kasım 2015 / 19:11
O araçta 250 kilo patlayıcı varmış!
Adana Valisi Mustafa Büyük, bomba yüklü araçta, 250 kilogram patlayıcı yüklü olduğunun tespit edildiğini söyledi.

Adana Valisi Mustafa Büyük, terör örgütü PKK tarafından Denizli Polis Merkezi önüne bırakıldıktan sonra kontrollü şekilde patlatılan bomba yüklü araçta, 250 kilogram patlayıcı yüklü olduğunun tespit edildiğini söyledi.


Vali Büyük, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ve İl Jandarma Komutanı Ünsal Bulut ile bomba yüklü araçla saldırı girişiminde bulunulan Denizli Polis Merkezi’ndeki tadilat çalışmalarını inceledi. Aracın kontrollü olarak patlatılması ile iş yerlerinde ve evlerinde maddi hasar meydana gelen vatandaşlarla da görüşen Vali Büyük, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Burada açıklamalarda bulunan Vali Büyük, eldeki bilgilerin saldırıyı terör örgütü PKK’nın gerçekleştirdiği yönünde olduğunu belirterek, “Saldırıda kullanılan araç, Diyarbakır’ın Lice ilçesi kırsalından gasp edilen bir araç. Burada planlanan eylem, çok vahim bir eylem. Tabii ki, burada görevli emniyet mensuplarımızın hassasiyeti ve müdahalesi, müdahale sonrasında da saldırganları bombayı patlatmayı başaramamaları sebebiyle, çok önemli bir faciadan kurtulmuş olduk. Kontrollü patlamadan sonraki zarar, aslında ne kadar büyük bir durum olduğunu gösteriyor” dedi.

Araçta 250 kilogramlık bir patlayıcının yüklü olduğunun belirlendiğini ifade eden Büyük, "Dünkü operasyonda, silahlı saldırıya ait ekipmanlar elde edildi. Şu ana kadar failler ile ilgili açıklayabileceğimiz net bir bilgi yok. Saldırganlar ile ilgili çalışma devam ediyor. Eyleme doğrudan katılan iki kişi ama mutlaka yardım edenler de vardır. Bunlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

Olayla ilgili olarak 170 konut ve iş yerinin zarar gördüğünün tespit edildiğini kaydeden Büyük, “Bununla ilgili tespitleri vatandaşlarımızın da başvurularını alarak, terörden zarar görenlerin zararlarının karşılanması hakkındaki hukuki düzenleme çerçevesi içerisinde zararları da karşılanacak. Polis merkezimizde de gerekli onarım ve tadilat çalışmasını yapıp bitireceğiz ve burada hizmete devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Bu haber toplam 412 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber