Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Norveçli gelin Türk müzikleriyle dans etti
24 Mart 2014 / 11:35
Norveçli gelin Türk müzikleriyle dans etti
Norveçli genç kız, aşkı için Müslümanlığı seçtikten sonra Adana'da yapılan düğünde Türk müzikleriyle dans etti.

Antalya'ya tatile geldiği sırada gördüğü Adanalı garson gence aşık olan Norveçli genç kız, aşkı için Müslümanlığı seçtikten sonra Adana'da yapılan düğünde Türk müzikleriyle dans etti.
Norveç'te turizm otelcilik eğitimi alan Birgitte Jorgensen (22), geçtiğimiz yaz tatil için Antalya Side'ye geldi. Bu arada Jorgensen, Side'de bir restoranda garson olarak çalışan Adanalı Tolgahan Küncü'nün (24) çalıştığı restorana geldi. Ailesiyle birlikte yemek yiyen Jorgenson, Küncü'yü çok beğendi ancak bir türlü konuşma fırsatı bulamadı. Bu arada Küncü, mesaisi dolduğu için evine dinlenmeye gitti. Jorgensen ailesiyle birlikte yemek yemeye devam ederken, Küncü'yü göremeyince garson arkadaşlarına sordu. Tekrar garsonlar Küncü'yü arayarak, "Norveçli kız seni soruyor, hemen restorana gel" dedi. Bunun üzerine restorana gelen Küncü, Jorgensen ile irtibata geçti. Jorgensen, Küncü'ye kendisini çok beğendiğini, arkadaş olmak istediğini söyledi. Bu teklif üzerine iki genç arasında arkadaşlık başladı. Jorgensen, tatili bitip ailesi ülkesine dönmesine rağmen Küncü için Side'de kaldı. Küncü, Jorgensen'i Adana'daki ailesinin yanına getirdi. Küncü, Jorgensen'i annesi Tülay ve babası Turhan Küncü ile tanıştırdı. Küncü, anne ve babasına evlenmek istediğini belirterek izin istedi. Ailesinin evlenmeye izin vermesi üzerine Küncü, Jorgensen'e "Bizim dinimiz İslam. Benim dinime geçer misin?" dedi. Jorgensen hiç düşünmeden aşkı için bu teklifi kabul etti. Eve gelen imam eşliğinde Jorgensen Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman oldu. Birgitte Jorgensen, uzaktan gelen ezan sesi anlamına gelen "Elizan" ismini aldı.
Norveçli genç kız Müslüman olduktan sonra aile düğün yapmaya karar verdi. Dün akşam Norveçli gelin, Türk gelenek ve göreneklerine göre yapılan düğünle evlendi. Süslenmiş düğün arabasıyla düğün salonuna gelen çift meşalelerle karşılandı. Düğün salonuna alkışlar arasında alınan çift bir süre dans etti. Daha sonra ise Türk müziğiyle oyun oynadı. Daha önce böyle bir düğün görmeyen ve oynamasını bilmeyen Norveçli gelinin Türkler gibi oynamaya çalışması ilginç görüntüler oluşturdu. Bu arada Norveçli geline damadın akrabaları oynarken dolar attı. Ne olduğuna anlam veremeyen Norveçli gelinin şaşkınlığı yüzüne yansıdı.
Tolgahan Küncü, Birgitte ile yazları çalışmak için gittiği Side'de tanıştığını, genç kızın kendisini görüp çok beğendiğini belirterek, "Arkadaşlarla bana haber göndermiş, ben de geldim tanıştık ve sevgili olduk. Daha sonra Müslüman oldu, fazla uzatmadan evlenmeye karar verdik, onu çok seviyorum" dedi.
Birgitte ise, Tolgahan’ı çok yakışıklı, hoş ve düzgün bir genç olduğu için beğendiğini söyleyerek, "Norveçli gençler Tolgahan gibi değil. Onlar çok kötü ama Tolgahan çok iyi. Onu çok seviyorum" diye konuştu.
Birgitte, daha önce Türk düğünü görmediğini belirterek, "Müziklerinizi bilmiyordum ama çok hoşuma gitti. İlk kez duyduğum bir müzikte oynamaya çalıştım" dedi.

Bu haber toplam 676 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Kadın - Aile  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber