Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Normal doğum öldürdü' iddiasına cevap
28 Mart 2014 / 12:00
Normal doğum öldürdü' iddiasına cevap
"Doktorun normal doğum ısrarı anneyi öldürdü" haberleriyle ilgili olarak hastaneden açıklama geldi!...

Adana Kadın Sağlığı ve Doğum Hastanesi, "Doktorun normal doğum ısrarı anneyi öldürdü" haberleriyle ilgili olarak, 'hastanın daha önce 2 defa normal doğum yaptığı için sezaryen uygulamanın tıbben uygun olmadığını' bildirdi.

Gönül Söyler isimli hastanın 17 Mart 2014 tarihinde Adana Doğum Hastanesi'nin Acil Servisine başvurduğu belirtilen açıklamada, "Yapılan muayenede 41 haftalık gebe olduğu anlaşıldığından hastanın doğum salonuna yatışı yapılmıştır. Doğum salonunda gebeye ve bebeğe ait tetkikler yapılmış, gebenin daha önce 2 doğumu da normal yolla yaptığı için sezaryen endikasyonu konulmamıştır. Gebenin doğum sancılarının yetersiz olması nedeni ile kontraksiyonu başlatıcı ilaçlar uygulanmış ve 18.03.2014 tarihinde normal spontan vaginal doğum gerçekleşmiştir.

Yenidoğan bebeğin çocuk uzmanı ile muayenesinden sonra Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesine yatışı yapılmıştır. Annenin doğumdan sonra kanamasının durmaması üzerine intrauterin balon uygulanmış ancak fayda sağlamadığı anlaşıldığından hastanın ailesinin onayı ile histeroktomi (rahmin alınması) yapılmıştır. Hastanın 3. düzey yoğun bakım ihtiyacı olduğundan ambulans ile Başkent Üniversitesi Yüreğir Hastanesi Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesine sevki gerçekleştirilmiştir" denildi.

Hastane kayıtları incelendiğinde hastanın ilgili hastanenin düzenli takibinde bir hasta olmadığı anlaşıldığı vurgulanan açıklamada, hastanın ilk defa gebeliğinin 24. Haftasında hastaneye başvurduğu bu tarihten sonra doğumun başladığı tarihe kadar bir daha başvuru yapmadığının görüldüğü belirtildi.

Açıklamada daha sonra şu ifadelere yer verildi:

"Hasta daha önce 2 defa normal doğum yaptığı için sezaryen uygulamanın tıbben uygun olmadığı, normal doğum sonrasında gelişen atoni kanaması (doğum sonu kanama) için doktorların yapılması gereken tüm tedavileri uyguladığı ve bu yöntemlerin yerinde olduğu belirtilmektedir."

Ayrıca Adana İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından da konu hakkında idari inceleme başlatıldığı bildirildi. 

Bu haber toplam 521 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yaşam  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber