Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Nazarbayev'in İsmi Adana'da Caddeye Verildi
21 Mayıs 2015 / 16:20
Nazarbayev'in İsmi Adana'da Caddeye Verildi
Adana’da bir caddeye Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in ismi verildi.

Adana'da bir caddeye Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in ismi verildi.

Türkiye ve Kazakistan arasındaki kardeşlik ve dostluk bağlarının pekiştirilmesi amacıyla Kazakistan Ankara Büyükelçisi Prof. Dr. Canseyit Tüymebayev'in de katıldığı bir törenle Kazakistan Cumhurbaşkan Nursultan Nazarbayev'in ismi TEM otoyolu hastaneler kavşağı çıkışı ile Altun Bulvar arasında yeni açılan caddeye verildi.

Prof. Dr. Tüymebayev, beraberindeki Kazakistan Fahri Konsolosu Tarkan Kulak, ilk olarak Adana Valisi Mustafa Büyük ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yü makamında ziyaret etti.

Tüymebayev, Büyük ve Sözlü ile karşılıklı hediye alışverişinde bulunduktan sonra Nursultan Nazarbayev'in adının verileceği caddeye geldi.

Caddede düzenlenen törende saygı duruşunun ardından Kazakistan ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti milli marşları okundu.

Törenin açılış konuşmasını yapan Vali Mustafa Büyük, "Bunu Türk toplumları arasındaki işbirliği ve Türk devletleri arasındaki işbirliği için çok önemli bir sembol olarak görüyorum" dedi.

Kazakistan Büyükelçisi Prof. Dr. Tüymebayev ise caddenin ismine Nursultan Nazarbayev'in ismi verilmesi nedeniyle Vali Mustafa Büyük, Başkan Hüseyin Sözlü ve Adana halkına teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü de açılıştan kıvanç duyduğunu vurgulayarak, "Nur Sultan Aga Türk Dünyası fikrine inanan, turancı ideale sahip, onu yaşatmak ve yüceltmek noktasında Türk dünyasının işbirliğine, geliştirmeye çaba sarf eden bir kardeş ülkenin kıymetli bir devlet başkanıdır. Onun adını Adana'da yaşatmaktan kıvanç ve şeref duyuyoruz. İki ülkenin münasebetlerine katkı koymak bizim için elbette bir şeref payesidir" ifadelerini kullandı.

"KÖKLERİMİZDEN GELEN BAĞLILIĞIMIZI ARTIRACAK"

Kazakistan Fahri Konsolosu Tarkan Kulak ise Kazakistan'ın, Orta Asya'da kalkınma, refah, sosyal ve kültürel gelişmişliği artırma ve medeniyeti ilerletme konularında öncü fikirleri hayata geçiren kardeş ve dost bir ülke olduğunu kaydetti.

Kazakistan'ın son yıllardaki atılımları sonucunda bölgesine, Türkiye'ye ve dünya ekonomisine hatrı sayılır etkileri bulunduğunu ve bu etkilerin hissedilir düzeyde olduğunu anlatan Kulak, şöyle devam etti:

"Kazakistan, bağımsızlığını kazandıktan sonra geçen çok kısa sürede bu atılımları gerçekleştirebilmiş olan güçlü, vizyoner, hedefli ve uzun vadeli bakış açısına sahip bir ülkedir. Kazakistan'ın bölgesinde ve dünyada edindiği bu etkin durumun, gücün ve vizyoner bakış açısının oluşmasında Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in büyük etkisi bulunmaktadır. Bugün, iki kardeş ve dost ülke, Kazakistan ve Türkiye arasında köklerimizden gelen bağlılığımızı bir adım daha artıracak bir vesileyle bir aradayız. Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev'in isminin Adanamız'da bir caddeye verilmesinin, hem Kazakistan ile Türkiye arasındaki gönül bağımızın pekişmesine hem de vizyon sahibi büyük bir Türk büyüğümüzün isminin yaşatılmasına katkı sağlayacağına inanıyorum."

Konuşmaların ardından Vali Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü ve Fahri Konsolos Kulak'a Kazakistan Büyükelçisi Tüymebayev tarafından madalya takılıp, berat verildi.

Kent protokolü daha sonra Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in isminin yazıldığı beton cadde levhasının üzerindeki örtüyü açtıktan sonra kurdeleyi kesti.

Bu haber toplam 412 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber