Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
'MÜYAP, sektörü idolojiye kurban ediyor'
02 Haziran 2014 / 19:08
'MÜYAP, sektörü idolojiye kurban ediyor'
MÜYAPve başkanı Bülent Forta’yı müzik sektörünün önünü tıkamakla suçlayan Mustafa Demirci, sektörün kanayan yarasına el attı.

Müzikbir  Bağlantılı Hak Sahibi Fonogram Yapımcıları Meslek Birliği 4. Olağan Genel Kurulu Akgün Hotel’de yapıtlı. Genel kurulda konuşan Müzikbir başkanı Dr. Mustafa Demirci, Müzik sektörünün müzmin problemlerine değindi.

Aynı alanda faaliyet gösteren Müyap ve başkanı Bülent Forta’yı müzik sektörünün önünü tıkamakla suçlayan Demirci, Müyap yönetiminin yıllardır sektörü kendi sığ emellerine ve tekelcilik sendromuna feda ettiğine vurgu yaptı.

Sektörün en önemli probleminin “Ortak Lisanslama” olduğunu belirten Müzikbir başkanı, ideolojik ve tekelci yaklaşımları benimseyen diğer meslek birliklerinin de Müzikbir’i ısrarla bu oluşumun dışında tutmak istediklerinin altını çizdi. Müzikbir başkanı Dr. Mustafa Demirci Sektörün Müyap tarafından hızla tükenmeye mahkum edildiğini ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yıllardır birleştirici ve ortak hareket etme yönündeki çabalarını da bir şekilde boşa çıkarıldığını söyledi.

5846 sayılı Fikrî ve Sınaî Haklar’a ilişkin yasada yapılması planlanan köklü değişikliklere de değinen Müzikbir başkanı, bu yasanın Müyap tarafından müzik sektöründe belli firmaların çıkarlarına peşkeş çekilmek istendiğini iddia etti.

Altı yıldır tasarlanmaya çalışılan yasanın Avrupa Birliği müktesebatı çerçevesinde Meclise bir türlü sevk edilememesinin sorumlusunun Müyap ve diğer alandaki bazı meslek birlikleri olduğuna dikkat çeken Müzikbir başkanı, sektörün bizzat Müyap ve ideolojik yapılanmayı esas alan meslek birlikleri tarafından erimeye terk edildiğini söyledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nı bu duruma artık bir son vermeye çağıran Müzikbir Başkanı Dr. Mustafa Demirci, bu gidişle müzik sektörünün bizzat Müyap ve taşeronları eliyle yok edileceğini vurguladı.  

Bu haber toplam 408 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Kültür-Sanat  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber