Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Muhtarlar diksiyon eğitimi alıyor
06 Temmuz 2021 / 20:12
Muhtarlar diksiyon eğitimi alıyor
Adana'da görev yapan mahalle muhtarları vatandaşlarla daha etkili iletişim kurabilmek için diksiyon eğitimi alıyor.

"Bu eğitim onlar için paha biçilmez"

Çukurova Halk Eğitim Merkezinde usta öğretici Gülçin Yılmaz, AA muhabirine, Adana'nın yoğun nüfusa sahip Çukurova ilçesindeki mahalle muhtarlarından gelen talep üzerine diksiyon kursu açtıklarını söyledi.

Kursa 12 mahalle muhtarının katıldığını dile getiren Yılmaz, "Vatandaşlara yardımcı olabilmek, daha güzel konuşabilmek adına bu kursu alıyorlar. Her muhtarın farklı sıkıntısı var. Kiminde yöresel ağız sıkıntısı çok fazla, kimi hızlı konuşuyor bazılarında ise kelimeleri yutma sorunu var. Ders içerisinde sıkıntılarını çözmüş olduk." dedi.

Yılmaz, muhtarların bu eğitim sayesinde çok değiştiğini ve vatandaşlara daha faydalı olabildiklerini belirttiklerini aktararak, "Muhtarlar birinci derecede halka en yakın isimler olduğu için bu eğitim onlar için paha biçilmez." diye konuştu.

"Daha uzun ve güzel cümleler kurmayı öğrendik"

Kursa katılan Toros Mahallesi Muhtarı Sibel Polat diksiyon kursunda etkili konuşabilmek adına çok şey öğrendiklerini belirtti.

İlk etapta derslerde sesi ve diyaframı doğru kullanmak için eğitimler aldıklarını anlatan Polat, "Kelimeleri hızlı hızlı konuşup, kesip atıyorduk. Şu anda daha uzun ve güzel cümleler kurmayı öğrendik. İnsanlarla karşılaştığımızda düz bir tonla konuşuyorduk. Bu kursa geldikten sonra insanlara nasıl yaklaşacağımızı, hangi ses tonuyla konuşacağımızı öğrendik. 'Geliyom, gidiyom. diyorduk. Şu anda daha dikkat ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Yurt Mahallesi Muhtarı Arif Çetin, kurs sayesinde kelimeleri daha güzel ve düzgün konuştuğunu dile getirdi.

"Eşim ve çocuklarım bende büyük bir değişim olduğunu söylüyorlar"

Mahfesığmaz Mahallesi muhtarı Kazım Tokköz, kursun faydalı olduğunu anlatarak, "Kurs sayesinde hızlı konuştuğumu, kelimeleri yuttuğumu, doğru nefes almadığımı öğrendim. Hocamın desteğiyle biraz daha yavaş konuşmaya başladım. Eşim ve çocuklarım bende büyük bir değişim olduğunu söylüyorlar." şeklinde konuştu.

100. Yıl Mahallesi Muhtarı İbrahim Uzun, kursa gelmeden önce normal konuştuğunu düşündüğünü ancak aldığı eğitimle düzgün konuşmadığını fark ettiğini aktardı.

Belediye Evleri Mahallesi Muhtarı Yemliha Yücel de kurs sayesinde vatandaşlarla daha iyi iletişim kurup, sorunlarına çözüm bulabildiklerini kaydetti.

 

Kaynak: AA

Kaynak: Sondakika

Bu haber toplam 411 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber