Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Muay Thai Şampiyonası ardından
07 Nisan 2015 / 12:11
Muay Thai Şampiyonası ardından
Muay Thai Milli Takımı Başantrenörü Çeken, Milli Takım Kampı’nın birini Adana’da yapacaklarını söyledi.

Muay Thai Milli Takımı Başantrenörü Yılmaz Çeken, Adana’da geçen hafta gerçekleştirilen “Genç ve Büyük Kadın Erkek Türkiye Muay Thai Türkiye Şampiyonası”nda organizasyondan çok memnun kaldıklarını, bu nedenle Dünya Şampiyonası’na hazırlanan Milli Takım Kampı’nın birini Adana’da yapacaklarını söyledi. 

 
Çeken, Adana’da Yüreğir Serinevler Spor Salonu’nda 61 kulüpten 870 kadın ve erkek sporcunun katıldığı ve 6 gün süren müsabakaların hayli zevkli ve çekişmeli geçtiğini, özellikle salona 3 ring kurulmasını sağlayan ve sporcu, hakem, antrenör ile yöneticilere turnuva boyunca ücretsiz su, çay ve kahve dağıtılmasına yardımcı olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi ile salon görevlilerine teşekkür etti.
Adana’daki yarışmaların aynı zamanda milli takım seçmeleri niteliği taşıdığına vurgu yapan Çeken, kilolarında ilk 4’e giren sporcularla Kastamonu, İstanbul ve Adana’da hazırlık kampları yapacaklarını belirterek, konuşmasında şunlara yer verdi:
“Adana’da ki organizasyondan çok memnun kaldık. Bu nedenle Avrupa ve Dünya Şampiyonası’na hazırlanan milli takımın Adana’da kamp yapmasını uygun bulduk. Çünkü, gerçekten Adana’da deneyimli İl Spor Müdürü Fazlı Bayram Hadi ile ekibi bizlere tüm olanakları seferber ettiler. Adana’daki müsabakalar aynı zamanda milli takım seçmeleri niteliği taşıyordu. Burada kilolarında ilk 4 arasına giren 45 sporcu ile önce Kastamonu, ardından İstanbul ile Adana’da hazırlık yaparak 13-22 Ağustos tarihleri arasında Tayland’da gerçekleştirilecek Dünya Şampiyonası’na gideceğiz.”

“10 YILDA ÖNEMLİ BAŞARILAR ELDE EDİLDİ”

Türkiye’de yeni federasyon olmasına rağmen Muay Thai’de dünya genelinde önemli başarılar sağlandığının altını çizen Çeken, şöyle devam etti: “Türkiye’de 10 yıllık geçmişi olmasına rağmen 102 ülke arasından ilk 4 içindeyiz. Bu durum bizleri mutlu ediyor. Ancak, milli takıma daha çok önem verilmesini bekliyoruz. Federasyon Başkanı Halil Durna ve yöneticiler sponsor bulmak için gerçekten büyük çaba gösteriyor. Çok yetenekli kadın ve erkek sporculara sahibiz. Sponsor kuruluşların futbolun dışında ki branşlara da destek olmaları gerekir. Şayet ilgi ve destek görürsek dünya genelinde Muay Thai’de ilk 3 arasına gireriz. Dilerim, Federasyon Başkanı Halil Durna ile yöneticilerin ve bizlerin çabası, heyecanı araya gitmez. Avrupa ve dünya şampiyonalarından madalyalarla döneriz.”

Çeken, antrenör ve hakem eğitimine de büyük önem verdiklerini belirterek, Muay Thai’nin gelişmesinde tüm ailenin kendini geliştirmesi ve dünyadaki yenilikleri izlemeleri gerektiğini de sözlerine ekledi.
Bu haber toplam 344 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Spor  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber