Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Moldova ile ekonomik ilişkiler
28 Eylül 2015 / 08:33
Moldova ile ekonomik ilişkiler
Türk Girişim ve İş Dünyası Federasyonu heyeti, Moldova Başbakanı ile iki ülke arasındaki ekonomik gelişmeleri masaya yatırdı.

Türk Girişim ve İş Dünyası Federasyonu heyeti, Moldova Başbakanı ile iki ülke arasındaki ekonomik gelişmeleri masaya yatırdı. TÜRKONFED Başkan Yardımcısı, ÇUKUROVA SİFED ve ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez de Tarkan Kadooğlu’nun başkanlık yaptığı heyette yer aldı.

Moldova’da bir dizi temaslarda bulunduklarını belirten TÜRKONFED Başkanı Kadooğlu, heyet olarak Moldova Başbakanı Valeriu Strelet ile yaptıkları görüşmelerde, Moldova ile 2014 yılında imzalanan Serbest Ticaret Anlaşması’nın hızla ülke parlamentoları tarafından onaylanması ve yürürlüğe alınmasıyla Moldova ile olan dış ticaret hacminin 1 milyar dolar seviyesine çıkabileceğini ve Türkiye’nnin Moldova’nın ilk üç ticari ortağı arasına girebileceğini anlattıklarını vurguladı.

Moldova ile özellikle tarım ve gıda sektörlerinde çok geniş bir işbirliği potansiyeli bulunduğunu vurgulayan Kadooğlu, Moldova’da bölgesel kalkınma amaçlı birçok fon ve yatırım teşviğinin yürürlüğe gireceğini vurguladı.

SÖNMEZ’DEN ÇUKUROVA VURGUSU
Heyette yer alan Süleyman Sönmez ise, Moldova’daki temaslarda Çukurova Bölgesi’nin geniş ve verimli tarım arazileriyle birlikte bereketli ve kaliteli ürünleriyle ilgili bilgi verdi.

Moldova Başbakanı Valeriu Strelet’in görüşmelerden memnuniyet duyduğunu belirten Sönmez, bu ülkede faaliyet gösteren Türk iş insanlarına önemli çağrılarda bulunulduğunu söyledi.

Moldova’nın önümüzdeki dönemde ülkede karayolu, demiryolu ve enerji sektörlerinde çok ciddi altyapı yatırımları olacağını, Moldova’nın adeta bir şantiye görünümü alacağını ifade eden Sönmez, bu açıdan Türk iş adamlarının Moldova Hükümeti’nin açtığı ihaleleri yakından takip etmesini önerdi. Sönmez, yatırımcıların bu programları yakından takip etmesi gerektiğinin altını çizdi.

TÜRKONFED heyeti daha sonra Türkiye Cumhuriyeti Kişinev Büyükelçisi Mehmet Selim Kartal ile bir araya geldi. Heyet sırasıyla, Moldova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Vladimir Didilica, Gök Oğuz yeri Başkan Yardımcısı Vadim Çeban ve Moldova'da yerleşik Türkiye iş insanları ile görüşmeler gerçekleştirdi.

Bu haber toplam 895 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Ekonomi  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber