Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Mısır üreticisi 'acil' fiyat bekliyor
25 Ağustos 2016 / 09:20
Mısır üreticisi 'acil' fiyat bekliyor
Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, TMO'nun neden fiyat açıklamadığını anlamadıklarını söyledi.

Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, her türlü finansman ve depo hazırlığını yapmış olan Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO), mısır müdahale alım fiyatını açıklamak için daha neyi beklediğini anlamakta güçlük çektiklerini söyledi.

Doğru, yaptığı açıklamada, bir ay öncesine kadar 800 TL civarında alıcı bulan mısırın tonunun, şu anda yeterli talebin olmaması nedeniyle bilinçli olarak 650 TL'ye kadar düşürüldüğünü ifade etti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın, TMO aracılığıyla geçen yılki fiyatlardan yüzde 30 avans ödeme yaparak emanet alımlarına başladığını, ancak bunun da fiyatların piyasada geriye gitmesine engel olamadığını vurgulayan Doğru, "Adana'da 2016 yılı birinci ürün mısır hasadı tamamlanmak üzeredir. Her türlü finansman hazırlığını yapmış olan, depo kiralamalarını yapan TMO fiyatı açıklamak için daha neyi beklemektedir, açıkçası anlamakta güçlük çekmekteyiz" dedi.

"Üreticinin alın teri ile oynanmamalı"

Borçlarını ödemek için piyasa fiyatlarıyla mısırını satmak zorunda kalan çaresiz üreticinin alın teri ile oynanmamasını isteyen Doğru, fiyatların daha da geriye gitmeden müdahale alım fiyatlarının açıklanmasını beklediklerini kaydetti. Doğru, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Piyasalara alım yönünde yapılacak müdahalenin geciken her günü, üreticimizin aleyhine çalışmaktadır. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımızın bu duruma acilen müdahale etmesi, tüm mısır üreticilerimizin beklentisidir."

 

 

Bu haber toplam 863 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber