Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Mısır'daki idam kararına tepki
09 Nisan 2014 / 21:51
Mısır'daki idam kararına tepki
AK Parti Adana İl Gençlik Kolları, Mısır’da 529 kişiye verilen idam kararını düzenledikleri eylemle protesto etti.

AK Parti Adana İl Başkanlığı önünde toplanan grup, burada bir süre slogan attı. Burada konuşan Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Ay, Mısır’da seçimle işbaşına gelen tek cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi’nin görevden alınmasıyla birlikte yaşanan çatışmalarda binlerce insanın hayatını kaybettiğini ve bunun dünya demokrasi tarihine kara bir leke olarak yazıldığını söyledi.
Bu hafta ise 529 İhvan-ı Müslimin (Müslüman Kardeşler) Hareketi taraftarının yargılandıkları ikinci duruşmada idama mahkum edildiğini hatırlatan Mehmet Ay, şunları kaydetti:
“Darbe hükümetinin hukuksuz yargısı tarafından tamamen siyasi mülahazalarla verilmiş olan idam kararları Mısır’daki antidemokratik sürecin yeni bir yansıması olarak karşımızda durmaktadır. Bizler, AK Parti Gençlik Kolları olarak 22 Mart’tan beri Türkiye’de bulunan ve farklı şehirlerde AK Parti’nin yerel seçim çalışmalarını yakından izleme fırsatı bulan siyasi parti temsilcileri olarak uluslararası kamuoyunu, bu hukuksuz idam kararlarını durdurmaya davet ediyoruz. Mısır’da siyasi hayatında tamir edilmesi güç tahribatlara neden olacak idam kararlarının bir an önce kaldırılmasını ve başta Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi olmak üzere tüm siyasilerin serbest bırakılmasını istiyoruz.”
Ay, son olarak başta Suriye, Irak, Doğu Türkistan, Filistin ve Arakan olmak üzere yeryüzündeki tüm vahşetlerin son bulması için uluslararası kamuoyunu göreve davet etti.
Sembolik darağacının da bulunduğu eylemde gençler, kararın kaldırılması için imza topladı. İmzanın genel merkeze gönderileceği ve buradan da gerekli işlemlerin yapılması için çalışma başlatılacağı öğrenildi.

Bu haber toplam 403 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber