Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
MHP'ye kötü haber
09 Temmuz 2015 / 09:06
MHP'ye kötü haber
MHP ve HDP, 18 kişiden oluşacak Başkanlık Divanı'nda 3'er üye ile temsil edilecek.

Meclis Başkanlık Divanı'nın üye sayısı ile ilgili öneri Genel Kurul'da oylandı. 18 kişiden oluşacak Divan'da AK Parti 8, CHP 4, MHP veHDP ise 3'er üye ile temsil edilecek.

UZLAŞMA SAĞLANAMAYINCA MECLİS'E TAŞINDI

Meclis Başkanlık Divanı için partiler arasında dün uzlaşma sağlanamaması üzerine AK Parti, CHP ve HDP'nin 18 üyeli Divan Kurulu önerisi bugün Meclis Genel Kurulu'na taşındı.

Meclis Başkanı Yılmaz'ın, Meclis Başkanlık Divanı'nın 18 kişiden oluşmasına ilişkin önerisi Genel Kurul'un onayına sunularak kabul edildi. Buna göre AK Parti'ye 1 başkanvekili, 4 katip üye, 2 idare amiri, CHP'ye 1 başkanvekili, 2 katip üye, 1 idare amiri,MHP'ye 1 başkanvekili, 1 katip üye, 1 idare amiri ve HDP'ye de 1 başkanvekili, 1 katip üye ve 1 idare amiri düşüyor.

MHP, 15 ÜYE SAYISINDA ISRARCIYDI

MHP üye sayısının 15 olmasında ve HDP'den daha fazla üyeye sahip olması konusunda ısrarcıydı. MHP'nin itiraz etmesinin nedeni de oy oranının HDP'den daha yüksek olması.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Siyasi Partiler Kanunu'nun 35. maddesine göre, oy sayısı fazla olan partiye fazla üyelik gerektiğini söylemişti.

Bu haber toplam 540 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Siyaset  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber