Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
MHP ve CHP'den son açıklamalar
18 Ağustos 2015 / 08:55
MHP ve CHP'den son açıklamalar
Başbakan Davutoğlu'nun MHP Lideri Bahçeli ile görüşmesinin ardından MHP ve CHP'den açıklamalar geldi

Bahçeli'den görüşme sonrası ilk açıklama

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Başbakan Davutoğlu ile görüşme sonrası yazılı açıklama yaptı.
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, koalisyon çalışmaları kapsamında bugün bir araya geldiği Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yaptığı görüşme sonrasında ilk değerlendirmeyi, yaptığı yazılı açıklamayla duyurdu.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, 'Seçim hükümetine üye vermeyeceğiz. Olası seçimi doğru bulmadığımızı daha önce açıkladık. 4 maddelik ilkelerimiz AK Parti tarafından reddedildi. Koalisyon hükümeti kurmak için uygun zemin oluşmadı' dedi.
 
Haluk Koç: 'Görev Kılıçdaroğlu’na verilmeli'
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. Haluk Koç, "Cumhurbaşkanı’nın görevi Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na tevdi etmesini bekliyoruz" dedi.
 
CHP Sözcüsü Koç, yaptığı yazılı açıklamada şunları dedi:
"Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Sayın Ahmet Davutoğlu’nun Anayasa’nın 109’uncu maddesi gereği 9 Temmuz 2015 tarihinde kendisine verilen hükümeti kurma görevini yerine getiremediği anlaşılmaktadır. Bu sebeple kendisinin teamüllere uygun bir şekilde görevi Cumhurbaşkanı’na iade ederek demokratik meşruiyete ve milli iradeye saygısını göstereceğine inanıyor, daha sonra Cumhurbaşkanı’nın görevi Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na tevdi etmesini bekliyoruz."
Bu haber toplam 375 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Siyaset  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber