Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
MHP'li Baş: ''Çin insanlık suçu işliyor''
29 Haziran 2015 / 16:34
MHP'li Baş: ''Çin insanlık suçu işliyor''
MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, Çin yönetiminin talimatıyla namaz ve oruç ibadetlerinin yasaklandığı Doğu Türkistan’da 100’e yakın Türk’ün katledilmesinin büyük bir insanlık suçu olduğunu söyledi.

Yusuf Baş, yaptığı açıklamada, Çin yönetiminin, yıllardır yer altı yer üstü bütün kaynaklarını sömürdüğü, Türk neslini yok etmek için nükleer bomba deneme üssü haline getirdiği Doğu Türkistan’da soykırım projesini sürdürdüğünü ifade etti. Baş, "Merhametten, medeniyetten nasibi almamış canavarlar, İslam’ın en kutsal ayında kan akıttı. Orucunu tutup namazını kılmak isteyen Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin en insani, en masum talepleri silahlarla bastırıldı ve son alınan haberlere göre 100’a yakın Türk hunharca şehit edildi” dedi.
Baş, açıklamasını şöyle sürdürdü:
 

“Zalim Çin’in yaptığı bu katliam ilk olmadığı gibi son da olmayacaktır. İkinci Dünya Savaşı’nın son demlerinde fırsatçı sırtlan gibi Doğu Türkistan’ı sömürgesine dahil eden Çin, o tarihten bu yana soydaşlarımıza soykırım uygulamaktadır. İran ve Irak’tan on kat daha fazla olan petrol kaynaklarının tamamı Çin’e akıtılmakta ve Doğu Türkistan’da 25 milyon soydaşımız açlığa mahkum edilmektedir. Türkçenin, ezanın, dini nikahın, tesettürün, orucun, namazın, seyahatin, yatırımın yasak olduğu Doğu Türkistan’da bir medeniyet yok edilmektedir. Bize göre Doğu Türkistan’da asrın soykırımı uygulanmaktadır. Sözde medeni dünya ise buna sessizdir.”
 

Halen yer yer devam eden Doğu Türkistan’daki insanlık suçunu lanetlediklerini söyleyen Baş, "Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar, bütün Türkistanlı soydaşlarımıza metanet ve başsağlığı niyaz ediyorum. Mazlumun ahı yerde kalmayacaktır. Doğu Türkistan bir gün mutlaka hürriyetine kavuşacaktır. Bu vesileyle ifade etmek isterim ki; Doğu Türkistan’a ‘Sincan’ ismi veren Çin’in tuzağına düşülmemelidir. Doğu Türkistan ismini unutmayalım, unutturmayalım. Yazılı, sözlü, görsel bütün mecralarda geçen ‘Sincan’ ibaresini ısrarla ‘Doğu Türkistan’ şeklinde okuyup, yazılım.”

Bu haber toplam 533 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber