Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
 MHP'li Bal: Başkan Sözlü'dür
03 Nisan 2014 / 17:15
MHP'li Bal: Başkan Sözlü'dür
MHP'li Bal, Ak Parti'nin Adana'da seçimlere yaptığı itirazların "bumerang gibi kendilerine çarptığını" ifade etti.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Faruk Bal, Ak Parti'nin Adana'da seçimlere yaptığı itirazların "bumerang gibi kendilerine çarptığını" ifade ederek, "Bütün ilçe seçim kurulları incelemelerini tamamlamışlardır. Ak Parti'nin tüm oylarının sayılmasına ilişkin taleplerin tamamını, 16 ilçe seçim kurulu reddetmiştir. Dolayısıyla arada 22 bin civarında bir oy farkıyla kazanmış olan MHP'nin adayı Sayın Hüseyin Sözlü'nün önüne konmak istenen takoz kaldırılmıştır" dedi.

Seçim tartışmalarını takip etmek için Adana'da bulunan MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Hüseyin Sözlü ve İl Başkanı Mustafa İzgioğlu ile partisinin il başkanlığında bir basın toplantısı düzenledi. Bal, Ak Parti'nin seçim kurulları üzerinde baskı yaparak Adana'daki seçimleri iptal ettirmek istediğini öne sürdü.

İtirazların bumerang gibi geri dönüp Ak Parti'ye çarpmasıyla sürecin sona erdiğini ifade eden Bal, "Bütün ilçe seçim kurulları incelemelerini tamamlamışlardır. Ak Parti'nin tüm oylarının sayılmasına ilişkin taleplerin tamamını 16 ilçe seçim kurulu reddetmiştir. İlçe seçim kurullarına itirazlardan geçersiz oyların yeniden değerlendirilmesi, bu kapsam içerisinde oy çetelelerinin tutulurken bir maddi hata olup olmadığına ilişkin yeniden gözden geçirme ve sandık sonuç tutanaklarıyla birleştirme tutanakları arasında bir maddi hata var mı yok mu şeklindeki incelemeler de tamamlanmıştır. Dolayısıyla arada 22 bin civarında bir oy farkıyla kazanmış olan MHP'nin adayı Sayın Sözlü'nün önüne konmak istenen takoz kaldırılmıştır. Elbette bundan sonra il ve ilçe seçim kurullarına itirazı hukuken mümkündür ancak bu itirazlardan hiçbir sonuç çıkmayacağı artık belli bir hale gelmiştir" diye konuştu.

Bugün itibariyle seçim kurullarının çalışmalarını tamamlayıp birleştirme tutanaklarını göndereceğini belirten Bal, il seçim kurullarının yasada belirtilen süre içerisinde mazbatasını Hüseyin Sözlü'ye vereceğini ya da olası bir itirazı değerlendireceğini aktardı.

Sahip oldukları 22 bin oy farkının kapatılmasının mümkün olmayacağını kaydeden Bal, "Şu bizim için mutlu bir şanstır. MHP'nin yeni Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Sözlü, birleştirme tutanakları tamamlandıktan sonra Ak Parti'nin hukuksuz ve adaletsiz bir şekilde Adanalının iradesine aykırı olarak görevinden alıp hizmetine engel olduğu MHP'nin Belediye Başkanı Aytaç Durak'tan belediyeyi teslim alacaktır. Birleştirme tutanakları bugün itibariyle tanzim edilirse, il seçim kurulu 2 gün içerisinde itiraz sürecini bekler. Muhtemelen pazar veya pazartesi günü tamamlanır süreç" ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 523 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber