Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Mersin Hatay ve Adana sallandı!
30 Temmuz 2015 / 01:38
Mersin Hatay ve Adana sallandı!
Hatay Mersin ve Adana dakikalar önce yaşanan depreme ilişkin açıklama geldi. AFAD yaptığı açıklamada; 01.00'da merkez üssü Akdeniz olan 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Vatandaşlar çok korktu.

 Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı verilerine göre, Akdeniz Doğu Baseni’nde saat 01:00'da Richter Ölçeği’ne göre 5,2 şiddetinde deprem meydana geldi. Denizin 18 kilometre altında, Akdeniz merkez üssü ’ne bağlı depremde herhangi bir can veya mal kaybı olmadığı belirtildi.

Deprem ortalama 10 saniye sürdü.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından yapılan ölçümlere göre, deprem saat tam 01:00'da meydana geldi. Kayıtlara geçen depremi vatandaşların hissetiği öğrenildi.

Hatay Mersin ve Adana dakikalar önce yaşanan depreme ilişkin açıklama geldi. AFAD yaptığı açıklamada; 01.00'da merkez üssü Akdeniz olan 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Vatandaşlar çok korktu.

5.2 şiddetindeki deprem Mersin'in yanı sıra Adana ve Hatay'da da hissedildi.



Adana'daki Depreme İlişkin kimi yorumlar:

-- çok kısa, 3-4 sn sürdü ama sağlam salladi. ulan 15 20 dk önce dalmaya çalışırken bi anda irkilerek uyandım. sonra tekrar dalmışım bu sefer sallayınca uyandım; karabasan, uyku paralizisi gibi bişey heralde kafayı yedik dedim. allahtan depremmiş.

-- çok rahat 5.5 büyüklüğünde vardı... 5 s kadar sürdü...

-- akdeniz'de olmus, 4.8 ve 5.2 seklinde iki olcum var. jeoloji muhendisi peder annemin nerden cikardigini bilmedigimiz acil durum cantasiyla bizi asagi indirmeye calismasiyla geldi, baktik, inceledikten sonra fosur fosur uyumaya gitti, siz de rahat olun. cok yuzeydeymis, kaynaklardan biri 5 km., digeri 18 km. diyor, sorun yokmus.

Bu haber toplam 682 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber