Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Merkez parkı bekleyen büyük tehlike
05 Kasım 2015 / 20:46
Merkez parkı bekleyen büyük tehlike
Adana'da, Fuzuli Caddesi ile Seyhan nehri arasındaki 5 bin dönümlük alanda yapılan şehrin en büyük parkının işgal ve imar uygulamaları riski ile karşı karşıya olduğu bildirildi.

Adana'da peş peşe yaşanan park işgalleri ve yeşil alanlara yönelik imar uygulamaları, gözleri bir anda şehrin en büyük parkına çevirdi. Merkez Çukurova ilçesindeki Sülüklüpınar parkına belediye binası yapılması, başta Beyazevler mahallesindeki Yalçın Park ve Atatürk Parkının yanısıra birçok parkta, hatta D-400 üzerindeki köprülü kavşak altında yaşanan işgaller vatandaşlar arasında şaşkınlık ve endişeye yolaçtı. 
Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aytaç Durak'ın Regülatör köprüden başlayarak Seyhan Baraj setine kadar uzanan 5.000 dönümlük alanda hayata geçirdiği şehrin en büyük parkı, yeşil alan sıkıntısı yaşayan Adanalıların soluk aldığı en önemli mekan haline geldi. Proje kapsamında bölgedeki eski garajlar ve 264 kaçak yapıyı da yıkarak yeşil alana dahil eden ve Adana'ya en büyük rekreasyon alanı kazandıran Durak, kısa süre önce piyasaya çıkan "Söyleyeceklerim Var" adlı kitabında "Gün gelir işgaller olur" diye Merkez Parkı işgallere ve imar uygulamalarına karşı koruma altına almaya çalıştığını kaydetti. Bu amaçla parkın doğal sit alanı ilan edilmesi için mücadele ettiğini ancak başaramadığını kaydeden Durak, son zamanlarda Adana'da hızla artan park işgallerinin bu düşüncesinin ne kadar yerinde olduğunu adeta ispatladığına dikkat çekti.

Bu haber toplam 342 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber