Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Menderes Spor Salonu bakımda
23 Haziran 2015 / 08:53
Menderes Spor Salonu bakımda
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, 1959 yılında hizmete giren ve okul ile kulüplerin yılda ikibin karşılaşma yaptıkları Menderes Spor Salonu’nu müze gibi koruduklarını söyledi.
Ataşbak, her yıl olduğu gibi, ölü sezonda Menderes Spor Salonu’nun zemini tamamen zımpara yapıldığını, deforme olan çizgilerinin yeniden çizildiğini, boya ve cila yapıldığını, yıpranan koltukların değiştirileceğini veya onarılacağını kaydetti.

Salonun şu anda tamamen eksiklerinin giderilerek yeni sezona hazırlandığına dikkati çeken Ataşbak, şöyle devam etti:
“Tarihi Menderes Spor Salonu 56 yıldır ulusal ve uluslararası müsabakalara tanıklık ediyor. Kendi dönemine göre en iyisi olan Menderes Spor Salonu’na kentin olumsuz hava koşullarından korunmak için merkezi sistemli klima takılmasıyla yaz ve kış mevsimlerinde yapılan müsabakalarda sorun yaşanmamaktadır. Daha önceleri yağışlı havalarda su sızdıran tavanını tamamen onardık. Çağdaş koltuklar takılmasını sağladık. Her yıl yaptığımız gibi, ölü sezonda zemin parkelerin zımparalanması, boya, cila ve çizgilerin yeniden çizilmesini gerçekleştiriyoruz. Ayrıca, takımların, hakem ve diğer görevlilerin soyunma odaları, tuvalet ve duşların eksikleri giderildi. Engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak için mimari değişikliğin yanı sıra rampalar yapıldı.”

Kent merkezinde olması nedeniyle haftanın 7 günü başta okul ve kulüp sporları, deplasmanlı hentbol, basketbol, voleybol maçları olmak üzere Menderes Spor Salonu’nda yoğunluk yaşandığını, anımsatan Ataşbak, “Salonda sporun yanı sıra resmi bayramlarda, valilik, yerel yönetimler, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının konser, konferans, gösteri,genel kurul gibi taleplerini de karşılıyoruz” diye konuştu.

Ataşbak, Menderes Spor Salonunda, Amir Sadık Günyeli gözetiminde 6 personelin sürekli görev yaptığını da sözlerine ekledi.
Bu haber toplam 491 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Spor  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber