Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
'Medyaya Siyasi Operasyon Yapılıyor'
03 Haziran 2015 / 14:32
'Medyaya Siyasi Operasyon Yapılıyor'
HDP Grup Başkanvekili Bingöl Milletvekili İdris Baluken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Adana’da durdurulan MİT TIR’larına ilişkin görüntüleri yayınlayan Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a yönelik açıklamalarına tepki gösterdi.

HDP Grup Başkanvekili Bingöl Milletvekili İdris Baluken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Adana’da durdurulan MİT TIR’larına ilişkin görüntüleri yayınlayan Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a yönelik açıklamalarına tepki gösterdi. Adana’da partisinin seçim çalışmalarına katılan Baluken, Türkiye’de uzun süredir medyaya ve muhalif kesimlere yönelik çok ciddi siyasi operasyon kararlarının alındığını söyledi.
Bu talimatların Tayyip Erdoğan tarafından verildiğini belirten Baluken, “Bunu büyük bir kaygıyla takip ediyoruz. Eğer bir ülkede muhalefetin sesi kısılmaya, medyanın bağımsızlığı tamamen siyasi kararlarla ortadan kaldırılmaya çalışılıyorsa orada demokrasi ciddi bir tehlike altında demektir. Maalesef Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın pratiği ve AKP hükümetinin onun talimatları sonrası devreye koyduğu politikaları ülke demokrasisi açısından son derece sıkıntılı işaretler veriyor.” dedi.

Özellikle MİT TIR’larıyla ilgili yapılan haberler dolayısı ile gazetecilerin tehdit edildiğini ve yayınlara sansür getirildiğine dikkat çeken İdris Baluken, Cumhurbaşkanı’nın açık bir şekilde bu olaya müdahil olmasının Türkiye’de artık medya ve yargı bağımsızlığının olmadığını gösterdiğini vurguladı. Yargının siyasal kararlarla hareket ettiğinin altını çizen Baluken, medyanın özgürce yayın yapamadığını dile getirdi. Baluken, şöyle devam etti: “Aslında o haberlerle ilgili tam tersi bir durum olması gerekiyordu. Cumhurbaşkanı ve AKP gazetecileri ‘vatana ihanet etmekle’ suçluyor ama ortaya çıkan bilgi ve belgeler, savcıların ‘vatana ihanet suçlaması’ ile başka şekilde soruşturma açmasını gerektiriyordu. AKP’nin bu siyasal kararlarının Türkiye demokrasisi açısından ciddi tehlike oluşturduğunu düşünüyoruz.”

SEÇİM SONRASINDA NASIL BİR TEHLİKEYLE KARŞI KARŞIYA OLDUĞUMUZU GÖSTERİYOR

Sosyal medyada özellikle gazeteci ve medya kuruluşlarına seçim öncesinde bir operasyonun yapılabileceğinin düşünüldüğüne dair haberlere işaret eden Baluken, “Bu aslında seçim sonrasında nasıl bir tehlikeyle karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor. Seçim sonrasında AKP ve Tayyip Erdoğan tamamen kendilerine göre bir sistem dizayn etmeye çalışıyor. Burada da muhalif çıkan her sesi tamamen boğma, iradesini kırma anlayışı ile hareket ediyor. Bunu kabul etmek mümkün değil. Duyarlı bütün çevrelerin kınaması ve demokratik tavırlarını ortaya koyması gerekir. Ülkede yargı, yürütme ve yasama bağımsızlığı uzun süredir ortadan kaldırılmıştı. Şimdi belli ki medyanın da tamamen bir ‘havuz ve yandaş medya’ şeklinde çalışması isteniyor. Bunu kabullenmek mümkün değil. Bunu halkımız da kabul etmeyecektir. 7 Haziran’da ortaya çıkacak sonuç da Tayyip Erdoğan ve AKP’nin bu kadar pervasız, antidemokratik tutumuna karşı güçlü bir mesaj ortaya çıkacak. Halkımız demokrasiyi yine kendi yörüngesine oturtacağına inanıyoruz.” diye konuştu.

Bu haber toplam 268 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Siyaset  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber