Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Meclis Toplantısında Gerginlik
02 Temmuz 2014 / 08:47
Meclis Toplantısında Gerginlik
Seyhan Belediye Meclisi toplantısında gündem dışı söz alan bazı meclis üyelerinin ülke gündemine ve geçmişteki bazı siyasi kriz ve toplumsal olaylara değinmesi üzerine ortam gerildi.

Seyhan Belediye Meclisi toplantısında gündem dışı söz alan bazı meclis üyelerinin ülke gündemine ve geçmişteki bazı siyasi kriz ve toplumsal olaylara değinmesi üzerine ortam gerildi. Toplantıya izleyici olarak katılan bir kişi AK Partili Meclis üyesinin üzerine yürürken, güvenlik görevlilerinin araya girmesiyle ortam sakinleşti.

Seyhan Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı ilk toplantısı, halkın da yoğun katılımıyla gerçekleşti. Gündem dışı söz alan bazı meclis üyeleri, Sivas olayları üzerine konuşmalar yaptı. HDP'li meclis üyesi Leyla Uyar da, Lice eylemleri sırasında çeşitli iddialar nedeniyle öldüğü söylenen ancak Adli Tıp Kurumu raporuna göre patlayıcı atarken elinde infilak etmesi nedeniyle ölmediği sabit olan İbrahim Aras'ın isminin bir parka verilmesini istedi. Daha sonra söz alan Ak Parti Grup Başkanvekili Yalçın Limoncu, meclis üyelerinin ülke gündemini ilgilendiren konulardan ziyade Seyhan ilçesini ilgilendiren meselelerin konuşulmasının doğru olduğunu dile getirdi. Limoncu'nun, "Geçmişteki olaylardan Ak Parti'yi sorumlu tutamaz, suçlayamazsınız. Ak Parti döneminde bir tek faili meçhul olmamıştır" demesi üzerine salonda tartışmalar başladı.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise, "Kimse kimseyi suçlamadı, Ak Parti'yi sorumlu tutmadı. Yanlış anlaşıldı" yorumunda bulundu. Daha sonra karşılıklı atışmaların başlamasıyla Karalar, "Roboski Ak Parti döneminde oldu" diye karşılık verdi. Bazı AK Partili meclis üyeleri Karalar'a, "O da açığa çıkacak, hiç merak etmeyin" şeklinde cevap verdi. Tartışmanın alevlendiği sırada Ak Parti'li Meclis Üyesi Esef Şahin'in "Dersim'in hesabını niye sormuyorsunuz, insanlık dışı cinayetlere kurban gitti kadınlar, çocuklar" demesi üzerine salondaki gerginlik hat safhaya ulaştı. Bu sırada salondaki izleyicilerden biri, meclis üyelerinin şaşkın bakışları arasında meclis koltuğunda oturan Şahin'in üzerine yürüdü. Duruma erken müdahale eden zabıta ve güvenlik görevlileri şahsı dışarı çıkardı. Olaya masayı yumruklayarak tepki gösteren Şahin'i yatıştırmak için CHP, MHP ve AK Partili meclis üyeleri yoğun çaba gösterdi. Başkan Karalar ise, "Burada kimse kimseyle kavga etmez, öyle şeyler olmaz" dedi ve meclisi sükunete çağırdı. Salonu sakinleştiren Karalar, "Dersim konusunda da hassasız. Her şeyin aydınlatılması için elimizden geleni yapıyor, tavrımızı gösteriyoruz" şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 436 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber