Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Meclis Başkanı seçimi başladı
01 Temmuz 2015 / 09:05
Meclis Başkanı seçimi başladı
Türkiye Büyük Millet Meclisi, 26. başkanını seçmek üzere toplandı. İlk turda çoğunluk sağlanamadığı için ikinci tur oylamaya geçildi
TBMM’nin 25. döneminde başkanlığını yapacak ismin belirlenmesi için yapılan seçimlerin ilk turu tamamlandı. Meclis Başkanlığı seçiminin ilk turunda en çok oyu Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz aldı.
 
TBMM Genel Kurulunda yapılan Meclis Başkanlığı seçiminin ilk turu sonuçlandı. CHP İstanbul Milletvekili Deniz Baykal, MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu, HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat ve AK Parti Sivas Milletvekili Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın yarıştığı Meclis Başkanlığı seçimlerinin ilk turunda 545 milletvekili oy kullanılırken, alınan sonuçlar şöyle:
 
İsmet Yılmaz (AK Parti) 256
Deniz Baykal (CHP) 125
Ekmeleddin İhsanoğlu (MHP) 81
Dengir Mir M. Fırat (HDP) 81
Boş: 2 
Geçersiz: 0
 
İLK 2 TURDA SONUÇ BEKLENMİYOR
AK Partili İsmet Yılmaz ile CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu ve HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat'ın girdiği yarışta ilk iki turda sonuç beklenmiyor. Yarın yapılacak üçüncü turda ise 276 oy aranacak.
 
3. TURDA DA SONUÇ ALINMAYABİLİR
İkinci turdan sonra adaylardan birinin çekilmemesi halinde üçüncü turda da sonuç alınamayabilir. Dördüncü turda ise en yüksek oyu alan iki aday yarışacak ve en fazla oyu alan seçilecek.
Bu haber toplam 458 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Siyaset  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber