Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Mavi Çocuk Utku ölümsüzleşti
05 Haziran 2014 / 01:08
Mavi Çocuk Utku ölümsüzleşti
‘Mavi Çocuk Utku Umut Işığı Derneği’nde ölümsüzleşti.

Adana’da geçtiğimiz yıl beynindeki tümör nedeniyle hayatını kaybeden ve bağışlanan organlarıyla 4 çocuğa yeniden hayat veren 6 yaşındaki Ali Utku Yücel’in adı, gazeteci olan babası Kemal Yücel’in kurduğu; ‘Mavi Çocuk Utku Umut Işığı Derneği’nde ölümsüzleşti.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş açılış sırasında yaptığı konuşmada Kemal Yücel’in yaptığı örnek çalışmalar ile Mavi Çocuk Utku’nun bir simge haline geldiğini ve çocukların umut ışığı olduğunu söyleyerek, “Evladını yitirmiş bir baba olarak hayata küsmek yerine başka çocukların yaşama tutunması için çalışmalar yürüttü ve hayatını çocuklara adadı. Yapmış olduğu çalışmalar rahmetli evladımız Ali Utku Yücel’n adını her fırsatta yaşıyor. Mavi Çocuk Utku’nun adı unutulmayacak. Bu bakımdan Gazeteci kardeşimiz Kemal Yücel’i takdir ediyorum. Yapmış oldukları bu ulvi çalışmalarda Mavi Çocuk Utku Umut Işığı Derneği yönetim kurulu üyelerine başarılar diliyorum” dedi.

Galeria Alışveriş Merkezi’nde yer alan derneğin açılışı ise, düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Yoğun ilgi gösterilen açılışta konuşan Dernek Başkanı ve aynı zamanda da Ali Utku’nun babası olan Kemal Yücel, “Bu derneği, Ali Utku’nun adını ve anısını yaşatmak için kurduk. Bu kapsamda yapılacak sosyal sorumluluk projeleri ile çocuklara umut ışığı olacağız” ifadesini kullandı.

"ONLARA SAHİP ÇIKACAĞIZ"
Kimsesiz, güçsüz, barınmasız, aç, cinsel taciz ve şiddet mağduru, yoksul, korunmaya muhtaç çocuklar için araştırma-geliştirme merkezleri kurmayı hedeflediklerini kaydeden Yücel, “Bu çocukların haklarını korumak, onların ailelerinin sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak, maddi ve manevi imkansızlıklar nedeniyle sokakta, inşaat altlarında, otogar ve köprü altlarında yaşam mücadelesi veren kimsesiz çocuklarımıza da sahip çıkacağız” dedi.

Yücel, hasta ve yoksul çocukların her türlü tedavilerine yardımcı olup, maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitimine ara veren ya da okulu bırakmak zorunda kalan çocukların eğitim masrafını karşılayıp, yarınlara daha ilerici, aydın ve eğitimli gençler yetiştirilmesine katkıda bulunma gibi bir misyonları olduğunu da dile getirdi. Yücel, tüm bu çalışmaların da tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak gerçekleştirileceğinin altını çizdi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Erhan Güngör de, derneğin açılışından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Güngör, bu şekilde kurulan derneklerin sayısının çoğalmasını temenni etti. Konuşmaların ardından Mavi Çocuk Utku Umut Işığı Derneği’nin açılışını baba Kemal Yücel ile Erhan Güngör, iki küçük çocukla birlikte gerçekleştirdi.

Açılışta çok sayıda kişi, derneğe üyelik başvurusunda bulundu.

Bu haber toplam 524 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Sağlık  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber