Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
 Marmaris'te 5,4 büyüklüğünde deprem!
29 Ocak 2020 / 00:14
Marmaris'te 5,4 büyüklüğünde deprem!
Akdeniz'de Marmaris açıklarında saat 18.38'de 5,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Korkutan depremin ardından uzmanlardan kritik uyarı geldi!

Marmaris açıklarında saat 18.38'de Richter ölçeğine göre 5.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

 

 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) verilerine göre, Akdeniz'de Marmaris açıklarında 5.4 büyüklüğündeki deprem meydana geldi. Sarsıntı yerin 25 kilometre derinliğinde gerçekleşti.UZMANLARDAN AÇIKLAMA GELDİ: DEPREM FIRTINASI MI?

 

 

PROF. BARIŞ: ENDİŞE EDİLECEK BİR DURUM SÖZKONUSU DEĞİL

Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Fakültesi'nden Prof. Dr. Şerif Barış Habertürk'e konuştu. Şerif konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"İlk bilgilere göre Marmaris'e çok uzak bir deprem. Marmaris'e yaklaşık 244 kilometre güney batısında olan bir deprem. Rodos'a 154 kilometre açığında bir deprem. Bu depremin herhangi bir Türkiye'de olan Elazığ, Manisa'da olan depremle alakası yok. Aslında bu depremin Türkiye ile alakası yok. Tabii ilk elime geçen bilgilere göre konuşuyorum. Marmaris'te hafif bir sallantı olmuş. Türkiye'de Silivri depremiyle başlayan ve 4 aydır arka arkaya etkinlikle süren deprem bir tedirginlik yaratmış olabilir. Akdeniz'de Helen yayının üzerinde olan bir deprem. Bunun ülkemizde, tektonik rejimle hiçbir alakası yok. Dolayısıyla endişe edilecek bir durum yok.

"DEPREMLE YAŞAMAYA ALIŞMAK ZORUNDAYIZ"

Bu deprem fırtınası kavramı da yanlış. Bir noktada birden fazla, yüzlerce, binlerce depremin kısa bir sürede 1 haftada, 1 ayda diyelim 6 bin tane küçük deprem olmasına deprem fırtınası denir. 1970-1840 arasında Türkiye'nin yakın çevresinde 32 deprem oldu. Asıl aktivite oydu. Asıl soru çok büyük depremlerin arka arkaya olması. 1970'den sonra 7'den büyük sadece 4 deprem oldu. Ülkemiz bir deprem ülkesi. Rahmetli Işıkara hocanın dediği gibi depremle yaşamaya alışmalıyız ve buna karşı önlemleri almak zorundayız.

Bu haber toplam 1,872 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Türkiye  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber