Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Maduro'ya Türkiye'den sürpriz destek!
23 Şubat 2018 / 14:57
Maduro'ya Türkiye'den sürpriz destek!
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, \"Venezüella\'nın Petro\'sunun gelişmekte olan ülkeler için çok önemli olacağını düşünüyorum, Türkiye bunu destekleyebilir\" dedi.

Dünya'nın aktardığına göre, Venezüella'nın dayanak varlık olarak petrolü kullandığı kripto parası Petro'yu çok önemli bulduğunu söyledi.

Ertem, "Venezüella'nın Petro dijital parasının gelişmekte olan ülkeler içinde çok önemli bir para birimi olacağını düşünüyorum, Türkiye bunu destekleyebilir" dedi.

 

Ertem, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) da bu konuda çalışma yapması gerektiğini belirtti.

İran da harekete geçti

İran İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Muhammed Cevad Azeri Cehrumi sosyal medyadan yaptığı değerlendirmede Post Bank'ın kripto para geliştirmek için çalıştığını açıkladı. 
 
Iran Front Page adlı sitede yer alan haberde Merkez Bankası'nın İran'daki dijital para birimlerini kontrol etmek amacıya diğer kurumlarla işbirliği içinde olduğu belirtildi. 
 
Venezuela da "Petro" adı verilen kripto para birimini piyasaya çıkarmış, Başkan Nicolas Maduro, kripto paranın arz edildiği ilk gün 735 milyon dolar değerinde Petro alındığını duyurmuştu. Ülkenin yerel para birimi politik kargaşa nedeniyle önemli ölçüde değer kaybetmiş, bu durum birçok yerli yatırımcının dijital para birimi Bitcoin'e yönelmesine neden olmuştu. 

Bu haber toplam 930 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber