Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Kütüphane haftası devam ediyor
05 Nisan 2014 / 08:54
Kütüphane haftası devam ediyor
50. Kütüphane Haftası nedeniyle Adana Karacaoğlan Edebiyat Müze Kütüphanesinde söyleşi düzenlendi.

Adana İl Halk Kütüphanesi Müdürü Selim Arslan, 

‘’ADANA’DA HALK KÜTÜPHANESİNİN TEMELİ 91 YIL ÖNCE ATILDI’’

50. Kütüphane Haftası kutlama etkinliklerine Adana Karacaoğlan Edebiyat Müze Kütüphanesinde düzenlenen söyleşi ile devam edildi. Söyleşiye Adana İl Halk Kütüphanesi Müdürü Selim Arslan ile Kütüphaneci Elife Hülya Avan konuşmacı olarak katıldı.

Adana İl Halk Kütüphanesi Müdürü Selim Arslan, yaptığı konuşmada Adana’da kütüphanelerin gelişimi hakkında bilgi verdi. Adana’da İl Halk Kütüphanesi’nin temelinin 1923 yılında atılarak Ramazanoğlu Kütüphanesi adıyla kurulduğunu ve Şeyh ve Ramazanoğlu kitaplıkları ile Ulu Cami de bulunan kitapların bir araya getirildiğini söyledi

 İl Halk Kütüphanesi’nin 1963 yılında kurulmasıyla bütün kitapların bu kütüphane de toplandığını  belirten Müdür  Selim Arslan, Adana İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü’nün yerinin 1976 yılında yaptırılan Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi’ne taşındığını ve  halen burada hizmet vermeye devam ettiğini ifade etti.

Adana İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü bünyesinde yaklaşık 50 bin adet kitap bulunduğunu bildiren Selim Arslan, ’’Kütüphanemizde bulunan kitaplardan okuyucularımız ücretsiz olarak faydalanabiliyorlar’’ dedi.

Adana İl Halk Kütüphanesinden çocukların da ücretsiz  yararlandığını kaydeden Müdür Selim Arslan, tüm çocukların velileriyle kütüphaneye gelerek üye olmalarını  istedi ve Adana’da bulunan kütüphaneleri de anlattı. Çocuklara neden kitap okumaları konusunda bilgi veren Halk Kütüphanesi Müdürü Selim Arslan, okuyan bireyin bir meşale gibi etrafını aydınlatacağını ve ülkeyi  daha ileriye götüreceğinin sözlerine ekledi .  Selim Arslan, çocukların kitap ve kütüphanelerle ilgili sorduğu  tüm soruları da cevaplandırdı ve ‘’Her zaman kitap okuyun. Çünkü kitap okudukça ne kadar az şey bildiğinizi göreceksiniz’’ şeklinde konuştu.

Kütüphaneci   Elife Hülya Avan da konuşmasında okumanın,  doğduğu andan itibaren birçok eğitim süreci geçiren insan için en kolay ve en etkili öğrenme yolu olduğunu belirtti ve sahip oldukları bilgilerin yüzde  60’ını bu yolu kullanarak edinen gelişmiş ülke toplumlarının, günümüzde daha fazla okuma alışkanlığına sahip olmanın sağladığı avantajları her alanda yaşadıklarını, geri kalmış toplumların karşılaştıkları sorunların birçoğunun kaynağında ise eğitimsizliğin  yer aldığını ifade etti.

Hülya Avan, ’’Bu toplumlarda kişiler, okuyarak geçirebilecekleri zamanları çoğunlukla yararsız uğraşılarla geçirmektedirler. Oysa okuma alışkanlığı öncelikle kişilerin kendisi için edinilmesi mutlaka gereken bir alışkanlıktır. Her şeyden önce okuma alışkanlığını kazanabilmek için içsel denetiminizi sağlamanız gerektiğini bilin. Dışarıdan ne kadar baskı olursa olsun, kişi istemedikten sonra bu alışkanlığı kazanamaz. Her gün kitaba ayırabileceğiniz bir zaman belirlemeniz lazım. Bu zamanı ayarlayıp, o saatlerde düzenli olarak kitap okumaya başlarsınız’’ dedi. 

Bu haber toplam 561 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Eğitim  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber