Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Kurşunlatmadan şantaj çıktı
27 Nisan 2015 / 09:15
Kurşunlatmadan şantaj çıktı
Adana'da, şantaj yaparak Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’den para sızdırmaya çalıştıkları iddiasıyla Ramazan A. ve “tetikçi” olduğunu itiraf eden akrabası Ferdi İ. hakkında 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
Çukurova Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Selek’in odasının 30 Eylül 2014 günü kurşunlanması olayıyla ilgili olarak, eylemi kendisinin gerçekleştirdiğini itiraf eden sanık Ferdi İ. ve kendisini azmettirdiği öne sürülen akrabası Ramazan A. hakkında “Şantaj yaparak Soner Çetin’den para sızdırmaya çalıştıkları” gerekçesiyle 19. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Savcılık iddianamesinde, “Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’i kasteden şüpheli Ferdi İ’nin, tanık Yusuf I’ya ‘Başkan bey bir miktar para verirse ben ifademi değiştiririm, vermezse olayı kendi üstüne yıkarım’ dediğinin dosya kapsamından anlaşıldığı” belirtildi.

Belediye binasının kurşunlanması olayında 25. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 14 Nisan’da ‘tanık’ olarak dinlenen Resul Y, “Ramazan A. adlı şahıs sanık Ferdi İ. ile birlikte kardeşim A. Y’nin kahvehanesine geldiler. Yeğenim Fatih’e Ramazan A., ‘Ferdi’nin Mustafa Selek’i bürosunda ayağından vuracağını, bu işi daha sonra belediye başkanının yaptırdığını’ söyleyerek 500 bin lirayı alıp paylaşacaklarını anlattı ve yeğenim Fatih’e aracı kullanması karşılığında 2000 lira verdi”

Olaya katıldığını itiraf eden tanık Fatih S. de ifadesinde şunları anlattı:
"Ramazan abi kahvemize geldi, yanında Ferdi İ. de vardı. Ferdi’nin, başkan yardımcısının ayağına sıkacağını, araba kiralamamı, Ferdi’yi olay yerine götürüp, sonra uzaklaştırmamı söyledi. Olayı başkana yıkacaklarını, 500 bin lira alıp 150 bin lirasını bana vereceklerini söyledi, işsizdim, kabul ettim, bana orada 2000 lira para verdi. Aracı kiraladım, Ferdi’yi olay yerine götürdüm, silah sesleri duydum, Ferdi koşarak geldi, araca bindi ve kaçtık.”

Kurşunlama olayından sonra ‘aracılık yapması’ istendiği belirtilen Yusuf I. ise tanık olarak gittiği mahkemedeki ifadesinde , Ramazan A’nın kendisini Yurt Mahallesi’ndeki pazar yerine çağırdığını belirterek, şunları kaydetti:
“Araçta Ramazan, Ferdi ve tanımadığım bir kişi daha vardı. Ramazan ve Ferdi bana, Soner Çetin'in kendilerine 500 bin lira vermesini, vermediği takdirde emniyete gidip ifade vereceklerini söylediler. Ben de bu olayı makamında Soner Çetin’e anlattım, o da ‘ellerinden geleni arkalarına koymasınlar’ dedi.”

Adana 25. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki davanın ilk duruşmasında tanık olarak dinlenen Eda D. de Ferdi İ’nin, eylemi Ramazan A’nın yönlendirmesi sonucu yaptığına inandığını söyledi. 

Eda D’nin ifadeleri zapta şöyle geçti:
“Ramazan bana ‘Soner bundan sonra köşeye sıkıştı; ya o koltuktan olacak ya da onun karşılığında bana bir bedel ödeyecek’ dedi. Benden mahkemeye gidip,‘Soner Çetin Ramazan A’ye ‘Ferdi’yi çekersen sana 500 bin lira vereceğim’ dedi, diye yalan beyanda bulunmamı istedi, kabul etmedim.”

Adana 19. Asliye Ceza Mahkemesi, 25. Asliye Ceza Mahkemesi’nde ilk duruşması yapılan 2015 / 96 esas sayılı dava ile kendisinin göreceği davanın konusu ve tarafları aynı olduğu için birleştirilmesine karar verdi.

Birleştirilen davaya Adana 25. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 23 Haziran günü devam edilecek.
Bu haber toplam 291 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber