Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Kurbanlık fiyatları belli oluyor!
21 Ağustos 2015 / 09:58
Kurbanlık fiyatları belli oluyor!
Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, bu yıl kurban fiyatlarında kayda değer bir artış olmadığını söyledi

Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, bu yıl kurban fiyatlarında kayda değer bir artış olmadığını, vatandaşın 500-600 TL’ye küçükbaş kurbanlık alabileceğini söyledi.


Kurban Bayramı’na yaklaşık 1 ay kala fiyatlar da yavaş yavaş belirlenmeye başlandı. Adana Kasaplar Odası Başkanı Yağmur, kurban fiyatlarında geçen yıla oranla çok fazla bir artış beklemediklerini kaydetti. 

Geçen yıl küçükbaş kurbanlığın kilosunun 12 liradan satıldığını bu yıl da en fazla 13 lira olmasına beklediklerini, büyükbaş kurbanlıkların ise geçen yıl olduğu gibi gibi 5 bin ile 8 bin arasında değişeceğini belirten Başkan Yağmur, "Küçükbaş kurbanlıklar bu yıl 500 ile bin 300 arasında değişen fiyatlarda olacak. Vatandaş 500 liraya bile kurban bulabilecek" dedi.

Kurban Bayramı’nda Türkiye genelinde küçükbaş ve büyükbaş 1.5 milyon hayvanın kesildiğinin tahmin edildiğini anlatan Yağmur, "Kurbanda dişi kesilmez. Kesinlikle vatandaşlar bu yanlışa düşmesin. Çünkü dişi hayvan kesildiğinde bir 10 yıl sonra kesecek hayvan bulamayız. Bakanlık, Türkiye de 6 milyonun üstünde küçükbaş, 10 milyonun üstünde de büyükbaş hayvan var diyor. Bu nedenle kurban fiyatında bir artış beklemiyoruz" diye konuştu.
Bu haber toplam 1,004 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Ekonomi  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber