Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması
22 Nisan 2016 / 16:11
Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması
Adana İl Müftülüğü, Kur'an kursları öğrencileri için "Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma" yarışması düzenledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünce Kur'an kurslarına katılımı artırmak ve Kur'an-ı Kerimi güzel okumayı teşvik etmek amacıyla, başkanlığa bağlı Kur'an kurslarında okuyan kız ve erkek öğrenciler arasında 18 yaş üzeri ve altı olmak 2 farklı kategoride "Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma" yarışması yapıldı.


Ramazanoğlu Camii konferans salonunda gerçekleşen yarışmanın jüriliğini Adana İl Müftü Yardımcısı İhsan Yeğen, Çukurova Müftüsü Hüseyin Gün ve Seyhan Vaizi Hatice Çerci yaptı.

18 yaş altı Kur'an kursları arasında il birinciliğini, Ceyhan Müftülüğüne bağlı Sağkaya Kuran Kursu’dan katılan Yusuf Yaşar, Bayanlarda ise Ceyhan Merkez Kız Kuran Kursundan Rümeysa Eker kazanırken, 18 yaş üstü bayanlarda ise birinciliği Yumurtalık Müftülüğüne bağlı Deveciuşağı Kız Kuran Kursundan katılan Fikriye Gül Davarcı elde etti.

Her bir öğrencinin Kur'an-ı Kerim'i en güzel şekilde okumaya gayret gösterdiğini ifade eden İl Müftü Yardımcısı İhsan Yeğen, öğrenci ve kurs hocalarına teşekkür etti.

Daha sonra yarışmada başarı elde edenlere İl Müftülüğünce Diyanet Yayınları olan Kur’an-ı Kerim, kitap ve başörtü hediye edildi.

Bu arada, Adana, Şanlıurfa, Adıyaman, Osmaniye, Kilis, Hatay ve Gaziantep’te dereceye giren yarışmacıların, 29 Nisan 2016 tarihinde Şanlıurfa'da yapılacak bölge finalinde illerini temsil edecekleri öğrenildi.
Bu haber toplam 513 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber