Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Küçükcan Viyana'ya gitti
04 Kasım 2015 / 18:45
Küçükcan Viyana'ya gitti
Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın (AGİT) Müslümanlara Karşı Hoşgörüsüzlük ve Ayrımcılık ile Mücadele Özel Temsilcisi AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Talip Küçükcan, AGİT Daimi Konseyi yıllık toplantısına katılmak için Viyana'ya gitti.

Talip Küçükcan'ın özel temsilci sıfatıyla AGİT Daimi Konseyi toplantısında Müslümanların karşılaştığı sorunlara ilişkin hazırladığı raporu sunacağı, AGİT üyesi ülkelerde Müslümanların uğradığı adaletsizlik, ırkçılık, ayrımcılık, haksızlık ve hoşgörüsüzlük ile nasıl mücadele edilmesi gerektiğine ilişkin öneriler sunacağı bildirildi. 
Küçükcan'ın 2 yıldır ABD, Rusya, Hollanda, Fransa, Danimarka gibi ülkelerde konuyla ilgili incelemeler yaptığı, bu çerçevede ilgili devletlerin yetkilileri yanında Müslüman sivil toplum kuruluşları ve dini kurumlarından bilgi aldığı ve veri topladığı biliniyor.
Milletvekili Küçükcan yaptığı incelemeler ışığında yazdığı raporları AGİT Dönem Başkanlığı’na sunuyor. Hazırlanan raporların Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'na (AGİT) üye ülkelerde Müslümanlara karşı ayrımcılık ve hoşgörüsüzlük içeren politika ve uygulamaları ortadan kaldırmayı amaçladığı ifade ediliyor. 

Bu haber toplam 503 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber