Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Küçükcan Fransız meclisi'nde konuşacak
14 Aralık 2015 / 13:47
Küçükcan Fransız meclisi'nde konuşacak
AK Parti Adana Milletvekili ve TBMM Dışilişkiler Komisyonu üyesi Prof. Dr. Talip Küçükcan mülteci krizine insani çözüm bulunması konusunda Türkiye'nin deneyim ve görüşlerini anlatmak üzere Paris'e gitti.

Küresel bir sorun haline dönüşen ve Avrupa'nın sınırlarına dayanınca dünyanın gündemine gelen göç ve sığınmacıların sorunlarına insani çözüm bulma çabalarının tartışılacağı ‘Avrupa'da Mülteci ve Göç Krizine Kapsamlı İnsani ve Siyasi Cevap’ başlıklı uluslararası toplantıya katılmak üzere Paris'e giden milletvekili Talip Küçükcan, toplantıda konuşma yapacak.
Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi ‘Göçmenler, Mülteciler ve Yerinden Edilmiş Kişiler Komisyonu’ tarafından düzenlenen konferansın ‘Mültecilerin Geldiği ve Vardığı İlk Ülkelerle İşbirliği ve Sürdürülebilir Çözümler’ başlıklı oturumunda konuşacak olan Küçükcan, özellikle Suriye krizinden sonra Türkiye'ye gelen 2,5 milyon sığınmacının durumunu, Türkiye'nin devlet ve sivil toplum olarak bu konuda yaptıklarını anlatacak.

"AVRUPA SIĞINMACILARA KAPIYI AÇIK TUTMALI"
Milletvekili Talip Küçükcan, 16 Aralık Çarşamba günü Fransız Meclisi'ndeki konuşmasında sığınmacılara açık kapı politikası uygulayan Türkiye'nin çok sayıda insanın hayatını kurtardığına dikkat çekerek, batılı ülkelerin de sorumluluktan kaçmaması, Türkiye ile işbirliği yaparak bu büyük yükü paylaşması gerektiği üzerinde durup, terör olaylarından dolayı Müslümanların tehdit olarak görülmemesi ve kapıların onlara kapanmaması gerektiğini anlatacak.
Milletvekili Talip Küçükcan, ayrıca sığınmacılar sorununa kalıcı ve sürdürülebilir çözümler bulunabilmesi için sorunun ana kaynağını oluşturan Suriye krizine çözüm arayışlarının hızlandırılması gerektiğini de vurgulayacak.

Bu haber toplam 559 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Siyaset  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber