Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
 Kozan şehidini uğurladı
03 Ekim 2017 / 10:05
Kozan şehidini uğurladı
Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Bolat memleketi Adana’nın Kozan ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.
Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyon sırasında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Bolat memleketi Adana’nın Kozan ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehit Uzman Çavuş Bolat’ın cenazesi konvoy eşliğinde cenaze namazı kılınmak üzere Mezarlık Camisi’ne getirildi. Şehidin cenazesi araçtan indirilirken şehidin acılı eşi Leyla Bolat, “Ne olur onun vasiyeti vardı, onu memleketine götürün, Velicanlı Köyü’ne defnedin” dedi. Şehidin acılı eşi Leyla Bolat’ı görevli askerler teselli ettiler. Şehidin babası Nazmi Bolat ise Adana Valisi Mahmut Demirtaş ile beraber cenaze namazına katıldılar.

Şehidin cenaze namazını Adana İl Müftü Yardımcısı Selami Bayrakçı kıldırdı. Cenaze namazının ardından tören mangası eşliğinde şehidin cenazesi binlerce vatandaşın katılımı ile Kozan şehitliğine defnedildi.

Şehidin cenaze törenine Adan Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Milletvekilleri Tamer Dağlı ve Zülfikar İnönü Tümer, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, İncirlik 10. Tanker Üs Komutanı Tuğgeneral İsmail Günaydın, İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız ile Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk ve çevre ilçelerin belediye başkanları, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit Uzman Çavuş Mehmet Bolat’ın 4 ay önce Bolu'da görev yaptığı ancak eşi Leyla Bolat’ın tayini nedeniyle kendisinin de Ağrı’ya tayin istediği öğrenildi.

 

Bu haber toplam 548 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber