Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Kozan şehidini uğurladı
18 Ocak 2016 / 14:26
Kozan şehidini uğurladı
Şehit Özel Harekat Polisi Ali Bulduk’un cenazesi, Adana’nın Kozan ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde süren operasyonlarda teröristlerle girdiği çatışma sonucu şehit olan Özel Harekat Polisi Ali Bulduk’un cenazesi, Adana’nın Kozan ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Sur’da hendek ve barikatların kaldırılması için yürütülen operasyonlar sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit düşen Özel Harekat Polisi Ali Bulduk’un (35) cenazesi, Diyarbakır’da düzenlenen törenin ardından memleketi Adana’nın Kozan ilçesine getirildi.

Şehidin cenazesi, ilk olarak ilçeye bağlı Güneri Mahallesi’ndeki babaevine getirildi. Burada okunan dualar eşliğinde şehidin ailesi ve yakınlarından helallik alındı. Baba Salih Bulduk cenaze eve gelince rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Şehidin eşi Melek, annesi Fatma Bulduk ve yakınları belediye tarafından hazırlanan özel çadırda şehit Bulduk’a son bir defa baktılar. Bu sırada şehidin ailesi ve yakınları fenalık geçirdi.

Şehit Ali Bulduk’un cenazesi, daha sonra babaevinden alınarak Mezarlık Camii’ne getirildi. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehit polis şehitlikte gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehidin cenazesi toprağa verildiği sırada Özel Harekat ekipleri tarafından da havaya saygı atışı yapıldı. Cenazede acılı anne Fatma Bulduk’u ise Adana Emniyet Müdürlüğü Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Nalan Özen teselli etti.

6 yaşında Bahadır adında bir çocuğu bulunan şehit Ali Bulduk’un 6 yıldır Diyarbakır’da görevli olduğu ve görev süresinin dolmasına karşın kendi isteği ile 1 yıldır Diyarbakır’da kaldığı öğrenildi.

Törene, Adana Valisi Mustafa Büyük, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, İl Jandarma Alay Komutanı Ünsal Bulut, Kozan Kaymakamı Avni Oral, Belediye Başkanı Musa Öztürk, Kozan Cumhuriyet Başsavcısı Mahmut Arslan, daire amirleri, şehidin meslektaşları, yakınları ve binlerce vatandaş katıldı.

Bu haber toplam 367 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber