Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Adnan DENİZ
Adnan DENİZ
...
Kozan’ın Kurtuluşu Ve Tarih Bilinci

Bağımsız yaşama duygusu, Vatan Sevgisi, Namusuyla yaşama olgusu Türk Milletinin En önemli özelliklerindendir. Bu özellikler Tarih Boyunca Türk"ün ""Ateşle İmtihan""ına vesile olmuştur. İşgal edilmiş Kozan topraklarından düşmanları çıkarmak Kozanlının Kurtuluş Mücadelesi yine aynı hasletlerden teşekkül etmiştir.

 

   Her Türk, Bağımsız yaşama ve namusu uğruna hiç düşünmeden kendi canını feda etmekten çekinmez. Bu özeliğe hiçbir millette rastlamak mümkün değildir. Çünkü öncelik vatanın bağımsızlığı ve hür yaşamaktır. O yüzden hiçbir millete nasip olmayacak kahramanlar Türk Milletinden çıkmıştır.  Türklerde var olan ve kurtuluş savaşının kazanılmasında en büyük rolü oynayan güç, Kuvva-i Milliye ruhudur.

 

  Bu güç sayesinde kozan 2 Haziran 1920 Tarihinde işgalci ve sömürgeci işgalcilerden kurtulmasını bilmiştir. Asıl önemli olan şey; bu fedakârlığı yapan atalarına karşı Kozan"da yaşayanların atalarına laik ve kadirşinas olmalarıdır. Çünkü gelecek nesillere bağımsız bir vatan bırakmak için canını feda edebilecek tek güç, Türk milletinde vardır. Biz Kozanlılara düşen görev, kesinlikle kurtuluş savaşına bizi getiren sebepleri ve kurtuluş mücadelesinin nasıl kazanıldığını canlı tutarak gelecek nesillere aktarmak olmalıdır. Böylece elimizdeki değerlerinin hangi şartlarla kazanıldığı olgusu unutulmadan değerlerimize sahip çıkabiliriz.

 

   Kozan"ın kurtuluşu ile ilgili geçmişte var olan yazlık sinemalarda Tarihi filmler oynatılır ve sinemalar halka bedava olurdu. Öyle ki film seansları sabahlara kadar devam ederdi. Gençler birlikle fener alayları düzenler kurtuluş şenlikleri yapılırdı. Bu kurtuluşun önemini belirtmek için güzel düşüncelerdir. Hafızası kaybolan milletler mutlaka aynı hataları yeniden yapabilirler. Onun için ülkemiz işgal edenlerin gerekçeleri ve Kozanlının inanılmaz mücadelesi hafızalara kazınmalıdır.

 

  Günümüzde işgallerin şekli değişti. Artık Ekonomik olarak bağımlı hale geldiğin zaman işgalci devletlerin yönlendirmesine girilmektedir. O yüzden kimin dost kimin düşman olduğunu iyi bilmek ve ona göre hareket etmek mecburiyeti vardır. O da ancak Tarih bilincine sahip olmaktan geçer.

 

  Kozan"ın kurtuluşunun 90.yıl dönümünü kutluyoruz. Hala bize yapılanları unutmuyor ve unutturmuyorsak ve hala kozanın kurtuluşundaki kahramanları aynı duygu ve minnetle anıyor ve yâd ediyorsak bizler çok doğru yoldayız.

  Kozan"a her yönden sahip çıkmak ve kozanın geleceğine yeni gelişmişlikler eklemek her Kozanlının vazgeçilmez görevlerinden olmuştur. Bu düşünce ve duygularımla Kozanın kurtuluş bayramını kutlarım.

Bu yazı toplam 22660 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber