Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Kozan'daki Baraj Faciasında Hayatını Kaybeden İşçiler İçin Anıt Park Yapıldı
29 Ağustos 2015 / 10:18
Kozan'daki Baraj Faciasında Hayatını Kaybeden İşçiler İçin Anıt Park Yapıldı
Adana'nın Kozan ilçesinde 2012 yılında yapımı süren Gökdere Köprü Barajı ve Hidroelektrik Santrali Tünelinin kapağının patlaması sonucu hayatını kaybeden 10 işçinin anısına, ‘Köprü Barajı Emek Şehitleri Parkı’ ismi ile anıt park yapıldı.
Yeri Kozan Belediyesi tarafından tahsis edilen parkın yapımını Enerji-SA, Özaltın-Cengiz Anonim şirketi üstlendi. Kozan ’da bir ilk olma özelliği taşıyan anıt park hakkında bilgi veren firma yetkilisi Murat Turan, “Üç yıl önce elim bir kaza sonucu hayatını kaybeden işçilerimiz anısına Kozan Belediye Başkanı Sayın Musa Öztürk ’ün talimat ve desteği ile yapılan parkın ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Amacımız kazada hayatlarını kaybeden işçilerimizin adlarını yaşatmak ve bu tür iş kazalarının bir daha yaşanmaması için daha çok önlem alınması gerektiğine dikkat çekmektir. Parkın ilçemize kazandırılmasında büyük emeği bulunan Kozan Belediyesi’ne teşekkür ederken, işçilerimizin kederli ailelerine sabırlar diliyorum.” dedi.
 
Parkı kısa bir süre sonra hizmete açacaklarını ifade eden Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk de, “Hayatlarını kaybeden emekçi kardeşlerimizin adlarının yaşatılması için yapılan anıt parkımızın çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarını tamamladık. Parkımız çok yakında vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak. Parkın yapımını üstlenen firma yetkililerine teşekkür ediyorum. Ayrıca kazada hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve sevenlerine tekrardan başsağlığı diliyorum.” açıklamasında bulundu.
Bu haber toplam 430 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber