Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Adnan DENİZ
Adnan DENİZ
...
Kozan'daki Bahar Şenlikleri’nin Analizi

Kozan Kaymakamlığı, Kozan Belediyesi ve ilçe milli eğitim müdürlüğünün ortak girişimi ile bahar şenliklerinin 5. sini gerçekleştirildi. Göç yolu üzerinde kurulan çadırlar ve 43 okulun katılımı ile yapılan şenlikler 3 gün sürdü. Şenliklere protokolün ilgisinin yoğun olması halka büyük mutluluk veriyor. Çünkü halk kendi içinden çıkan devlet erkânının kendisi ile birlikte eğlenmesinden çok hoşnut olmakta..


Kozan halkı gerek kaymakam beyin, gerek belediye başkanının ve gerekse ilçe milli eğitim müdürünün bu samimi ve içten davranışlarını yürekten alkışlamaktadır. Özellikle yönetim kademesindeki bu uyum bence Kozan halkı için büyük bir şanstır.


Kozan Belediyesi'nin önemli bir özelliğini belirtmeden geçemeyeceğim. Kozanlının sosyal ve kültürel etkinliklerini artıracak girişim ve alanları oluşturmakta oldukça başarı kaydettiler. Temennimiz bu başarılarının devamının hızla gelmesidir. Bahar şenlikleri okullar açısından da oldukça değişiklik olmaktadır. Yoğun bir ders yılının geride kaldığı şu günlerde, öğrencilerin stres atmaları ve bir yıl boyunca ürettikleri el işlerini sergilemeleri yönünden de olumlu bir girişim olarak göze çarpmaktadır. Bu sırada aynı kulvarlarda koşturan öğretmenlerin bir araya gelmeleri, sohbet etmeleri bu Bahar şenliklerine başka bir anlam katmaktadır.


Kozan halkı nerdeyse göç yoluna akın etmiş, Bütün tanıdık ve dostları birlikte görmek,

ayrıca onlarla sohbet etmek çok hoş doğrusu… Bunca işin gücün arasında bir an soluklanmak insana iyi geliyor.


Öğrenciler bayram ediyor. Çünkü Kozan gibi bir yerde gece sokakların özgürlüğünü üç gün de olsa solumak insanın hareketlenmesini sağlıyor. Adı üstünde Bahar Şenlikleri… çadırlar, nostalji, hareketlilik ve baharın havasını samimi bir ortamda yaşamak güzel doğrusu. Birde işin gözden kaçırılmayacak bir yönü var. Ekonomik yönü. Okullar velilerin destekleri ile börekler açıp, satıyorlar. Velilerin ürettikleri ürünler sergileniyor ve kazanca dönüştürülüyor. Bu tabi ki, okulların bütçesine az da olsa bir katkı sağlıyor.


İnsanların olduğu ve sevgilerin, sevinçlerin paylaşıldığı yerlerde mutluluk ve huzur vardır. Kozan ve Kozanlı Bahar Şenlikleri ile kısada olsa birlik ve beraberliğin mutluluğunu yaşıyor.


Kozan için ufacık bir hizmet yapana Kozanlı minnettardır. Mutlaka bunun karşılığın yansıtır. Kozanlı insanların samimiyetine ve iyi niyetine çok önem verir ve bu olumlu faaliyetleri destekler. Biz şimdiki gibi, içten girişimci, güler yüzlü, daima halkının yanında olan, halkı için hep olumlu işler yapan idareciler istiyoruz. Tanzimat"tan beri, halkından uzak sırca saraylarda yaşayan insanlar değil.


Kozan şimdi bir sevince daha hazırlanıyor.2 Haziran Kozanın kurtuluşu. Kozanlım, dileğim o ki, üzerinizden hiç baharlar eksik olmasın.


Bu yazı toplam 20960 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber