Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Kozan’da yaralar sarılıyor
31 Ağustos 2020 / 19:20
Kozan’da yaralar sarılıyor
Kozan'da 3 günde söndürülen orman yangının ardından Ceyhan, Yüreğir ve Büyükşehir belediyeleri yangın zedeleri yalnız bırakmadı.
Başkan kocaispir: “Her zaman yanındayız” 
 
 Adana’nın Kozan ilçesinde 23 Ağustos’ta çıkan ve 3 günde söndürülen orman yangının ardından Yüreğir Belediyesi ekipleri yangın zedeleri yalnız bırakmadı.
Kozan’da geçtiğimiz günlerde çıkan yangında 200 hektardan fazla kızılçam ormanı zarar görmüş, yerleşim yerlerine ulaşan yangın yüzünden 6 köyde 800 hane tahliye edilmişti.

Araç ve ekipleri ile ilk andan itibaren yangının söndürülmesinde çaba gösteren Yüreğir Belediyesi, daha sonra da yangın zedeleri yalnız bırakmadı. Yangının ardından bölgesel elektrik sorunu yaşayan, çalışmayan dinamolar nedeniyle su sıkıntısı çeken vatandaşlara 'Mobil Şarj İstasyonu' ile destek verildi. Yüreğir Belediyesi’nin Mobil Şarj İstasyonu ile dinamolarını çalıştıran yangın zedeler su depolarını doldurdu, ışıldak ve telefonlarını şarj etti.

Başkan Kocaispir ayrıca çıkan yangında, ahırdaki 30 küçükbaşı telef olan, “Hayvanlarımı kurtaramadım. Şu an yiyeceğim, giyeceğim, yatacağım yerim kalmadı” diyerek gözyaşı döken Mehmet Karacan’a da sosyal medya hesabından paylaşım yaparak destek olacaklarını belirtti.

Başkan Kocaispir, “Tek tesellimiz hiçbir vatandaşımızın hayatını kaybetmemiş olması. Şunun bilinmesi isteriz devletimiz, vatandaşlarımızın her zaman yanındadır. Biz belediye olarak ilk andan itibaren Kozanlı hemşehrilerimiz için seferber olduk, olmaya devam ediyoruz. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın. Tekrar geçmiş olsun”şeklinde konuştu.
Kozanlı yangın zedeler destekleri için Başkan Kocaispir ve ekiplerine teşekkür etti.
 
 
 
Ceyhan Belediyesinden yangın mağdurlarına yardım kolisi 

Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, Adana'nın Kozan ilçesinde orman yangınında evleri ve hayvanları zarar gören vatandaşlara destek oldu.
Ceyhan Belediyesi, yangından etkilenen mahallelere destek olmak için içinde battaniye, çocuk kıyafetleri, çocuk ayakkabısından oluşan yardım kolileri hazırlandı. Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, CHP Adana İl Yönetimi ve Kadın Kolları ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara koliler dağıtıldı.

Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, “Evleri yanan vatandaşlarımıza hazırlanan yardım kolilerini dağıtmaya başladık. Ceyhan Belediyesi olarak her türlü felaketten etkilenen vatandaşlarımızın yanında olmayı sürdüreceğiz. Ailelerimizin dertlerini dinledik, elimizden geleni yapmak için onların acısına ortak olduk. Vatandaşlarımıza desteklerimiz sürecektir. Tüm Kozan halkına tekrardan geçmiş olsun" dedi.
 
Büyükşehirden yangın mağdurlarına destek

Adana Büyükşehir Belediyesi, Kozan ilçesindeki orman yangınında mağdur olan bölge halkına ekmek, gıda kolisi, içme suyu, maske, hijyen kiti ve bir hafta boyunca sıcak yemek desteği veriyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi Kozan’da yaşanan ve büyük maddi hasara yol açan yangının yaralarını sarmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ile Derman Ekibi, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın talimatları doğrultusunda, yangından etkilenen bölgede yaşayan halkın yanında olmaya devam ediyor. Önce yangının söndürülmesi, ardından da bölge halkının ihtiyaçlarının karşılanması için harekete geçen Adana Büyükşehir Belediyesi; ekmek, gıda kolisi, içme suyu ve maske dağıtıyor. Ayrıca Adana Büyükşehir Belediyesi-Birleşmiş Milletler iş birliğiyle içinde bebek bezi, şampuan ve sabun bulunan yüzlerce hijyen kiti dağıtımı gerçekleştirildi.

Adana Büyükşehir Belediyesince 31 Ağustos 2020 tarihinden itibaren ilk etapta 1 hafta boyunca ve ihtiyaç duyulduğu sürece günde 250 haneye sıcak yemek dağıtımı gerçekleştirilecek.

Adana Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Kalkınma Daire Başkanlığı yangından zarar gören, ahırı, yemi, hayvanı yanan üreticiler için yem ve saman desteği sağlıyor. Tarımsal Kalkınma Daire Başkanlığı, yangında yaralanan yabanı hayvanları toplayıp tedaviye götürüyor.

 

Bu haber toplam 3,042 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber