Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Kozan’da mevsimlik işverenlere seminer
23 Mayıs 2017 / 10:44
Kozan’da mevsimlik işverenlere seminer
Kozan ilçesinde mevsimlik işçiler konusunda işverenlere trafikte ve çalışmalarında uyulması gereken kurallar anlatıldı.

Adana'nın Kozan ilçesinde mevsimlik işçiler konusunda işverenlere trafikte ve çalışmalarında uyulması gereken kurallar ile ilgili seminer verildi.

Kozan Ticaret Odası toplantı salonunda gerçekleşen, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Trafik ekipleri tarafından işbirliğinde verilen seminerde Kozan Trafik Tim Komutanı Jandarma Kd. Başçavuş Ahmet Seyrik tarafından programa katılan ve mevsimlik işçi çalıştıran çoğunluğunu narenciye sektörünün oluşturduğu işverenlere yönelik verilen seminere Kozan Yaş Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Süleyman Delibaş'ta eşlik etti.

Seminerde özellikle narenciye sektöründe çalışan suriyeli işçiler konusunda iş verenler uyarıldı. Suriyeli işçilerin ülkemizde yasal olarak bulunduğu ancak bazı kesimler tarafından sigortasız olarak çalıştırıldığı ve bu kişilerin çalışmaları sırasında başına gelebilecek herhangi bir olumsuz durumda sigortasız işçi çalıştıran işverenlerin başlarının sıkıntıya gidebileceği kaydedildi.

Seminerde yine işverenlere araçlarına haddinden fazla işçi alınmaması, işlerinde kullandıkları araçların muayene ve sigortalarını zamanında yaptırılması konusunda uyarıldılar.

Bu haber toplam 857 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber