Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Kozan'da Genç Çiftçilere 30 Bin TL Hibe Programı Anlatıldı
07 Nisan 2016 / 09:16
Kozan'da Genç Çiftçilere 30 Bin TL Hibe Programı Anlatıldı
Adana’nın Kozan ilçesinde ‘Kozan Tarımında Mevcut Durum’ konulu toplantı düzenledi.

Adana’nın Kozan ilçesinde ‘Kozan Tarımında Mevcut Durum’ konulu toplantı düzenledi. Toplantıda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının genç çiftçilerin projelerinin desteklenmesine yönelik yürürlüğe giren 30 bin liralık hibe hakkında bilgi aktarıldı.

Kozan Ticaret Borsası ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü iş birliğinde Ticaret Borsası konferans salonunda gerçekleşen toplantıya çiftçiler ve hayvan yetiştiricileri katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Yağan, Kozan’ı çıkmaz bir sokağa benzetti. Yağan; “Kozan çıkmaz bir sokak gibi ve maalesef buraya yeterince yatırım yapılmıyor. Çıkmaz sokağa kimse girmez. Bu toplantı ile çiftçilerimizin devlet teşviklerinden faydalanabilmesi için bilgilendirme yapacağız. Güzel projeler hazırlayabilir ve teşviklerden faydalanabilirsek tarımda kalkınma sağlayabiliriz.” dedi.

Toplantıyla Kozan tarımına yenilik katmayı amaçladıklarını kaydeden Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Söğüt şunları söyledi: “Amacımız Kozan tarımına yenilik katmak, tüm sektör ve paydaşlarla birlikte kentsel ve kırsal alandaki gelişmişlik farkını azaltmak, tarım ve hayvancılıkta refah seviyesini yükseltmektir.”

İlçedeki tarımsal faaliyetlerin daha da geliştirilmesi ve genç çiftçilere yönelik devlet teşviklerinin anlatıldığı toplantıda, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği ve tavuk çiftliği kurmak isteyenler için çeşitli imkanlar sunulacağı anlatıldı. Ayrıca 18-40 yaş arası işsiz gençlerin tarım ve üretime yönelik proje hazırlamaları karşılığında 30 bin TL’ye kadar hibe yapılacağı ifade edildi. 

İlçedeki tarımın mevcut durumuyla ilgili slayt eşliğinde yapılan sunumda Kozan’da Tarım Bakanlığı sistemine kayıtlı 316 bin 389 dekar tarım alanı ve 6 bin 17 çiftçi bulunduğu, 2015 yılı destek ödemeleri kapsamında 7 milyon 92 bin 616 TL aktarıldığı bildirildi.

Bu haber toplam 547 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber