Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Kozan'da Deprem Tatbikatı
18 Mart 2023 / 15:13
Kozan'da Deprem Tatbikatı
Tatbikatın yapıldığı 3 katlı Kozan Halit Dağlı ilkokulunda çök kapan tutun yapan öğrenciler 80 saniye de de tahliye edildi

Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerin ardından etkilenen iller arasında yer alan Adana Kozan'da bir ilkokulda deprem tatbikatı yapıldı. Tatbikatın yapıldığı 3 katlı Kozan Halit Dağlı İlkokulu'nda çök kapan tutun yapan öğrenciler 80 saniyede de tahliye edildi.

 

Adana'nın Kozan ilçesinde yıkıcı depremin ardından açılan okullarda öğrenciler büyük bir depremde okulda olumsuzluk yaşamaması ve panik anında yaralanmamaları için deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Deprem tatbikatında ilk siren çalmasıyla öğrenciler sınıflarda bir dakika çök kapan tutun yaptı. Tahliye sireni ile ise 80 saniyede tüm öğrenciler öğretmenlerin koordinesinde dışarı çıkarılarak toplanma alanlarına yönlendirildi.

 

Bin 34 öğrencileri olduğunu belirten Okul Müdürü Seyban Karaköse, "Okulumuzda bilgilendirme çalışmaları yapıyoruz. Okulumuzda deprem bölgesinde olmamız nedeni ile çocuklarımıza uygulamalı bir şekilde tahliye etmek adına ve artçı sarsıntıların yaşandığı ilçemizde büyük bir deprem de sağlıklı bir tahliye için tatbikatımızı gerçekleştirdik. Okulumuz 3 katlı ve 80 saniye içinde okulumuzu tahliye ettik, öğrencilerimizi toplanma alanlarına aldık" diye konuştu.

 

4. sınıf öğrencisi öğrencilerden Günsü Bedir'de, depremde çok korktuğunu ama tatbikat ile bilgilendiğini ifade etti.

 

Öğrencilerden Mehmet Emin Karaca, önce çök kapan tutun ile sınıfta sıralara saklandığını ikinci sirene dışarı çıktıklarını ifade ederken Melike Bolat da, "Normal hızla öğretmenimizle tatbikatımızı gerçekleştirdik. Korkmadık heyecan yapmadan okulumuzdan toplanma alanına geldik" diye konuştu.

 

Kaynak: İHA
Kaynak: Sondakika.com
Bu haber toplam 317 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber