Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Kozan'a müze
13 Mart 2014 / 08:41
Kozan'a müze
Türkiye Gaziler Vakfı Çanakkale Savaşları Gezici Müzesi’nde yer alan savaş malzemelerinin bir bölümü halka açıldı.

Adana’nın Kozan ilçesinde Türkiye Gaziler Vakfı Çanakkale Savaşları Gezici Müzesi’nde yer alan savaş malzemelerinin bir bölümü halka açıldı.


Müzenin açılışını Kozan Kaymakamı Avni Oral, Garnizon Komutanı Yarbay Bülent Siper, Belediye Başkanı Kazım Özgan, Jandarma Binbaşı Timur Konuk ile diğer konuklar yaptı.


Açılışta bir konuşma yapan Kozan Kaymakamı Avni Oral, “Çanakkale yardan ve candan geçilerek kazanılan bir zaferdir. 220 bin ana evladı toprağa düştüğü Çanakkale topraklarında ülkemizin her yerinden gencecik evlatlarımız kanlarını bu topraklar için feda ettiler. Çanakkale’de kanlarını ve canlarını seve seve veren Kozanlı atalarımızın da mezar taşlarında isimlerini görüyoruz. Çanakkale’de ve vatanımızın ve milletimizin birlik ve bütünlüğü için şehit olan askerlerimizi rahmet ve şükran ile anıyorum. Ruhları şad olsun. Bu güzel ve anlamlı serginin ilçemize gelmesine vesile olan Belediyemizi kutluyorum. Müzemiz hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.


Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan’da yaptığı konuşmada, “Her Türk çocuğu Çanakkale’yi ve Çanakkale ruhunu görmeli ve yaşamalıdır.Japonlar daha ana sınıfı çağındaki çocuklarını Hiroşima’ya götürerek geçmişte yaşanmış olayları onlara aşılayarak bu olaylardan ders çıkarmalarını sağlıyorlar. Bizim Hiroşima’dan daha büyük bir Çanakkale destanımız var. Her Türk vatandaşının geçmişte atalarımızın destan yazdığı o günlerden kalma ürünlerin yer aldığı müzemizi gezmesi lazım” diye konuştu.


Gezici Müze sorumlusu Cengiz Yörükaslan, Çanakkale’de yaşanan olayları simgeleyen 1500 parçadan oluşan savaştan kalma ürünleri Kozan’a getirdiklerini belirterek, "Çanakkale’yi bire bir göremeyen öğrencilerimize ve vatandaşlarımıza Çanakkale Gezici Müzemiz ile o ruhu yaşatıyoruz. Amacımız çocuklarımıza ve gelecek nesillerimize ülkemizin bugünlere nasıl geldiğini anlatarak onlara Çanakkale ruhunu aşılamaktır” dedi.


Müzenin 16 Mart Pazar gününe kadar 09 ile 18.00 saatleri arasında açık kalacağı ve ücretsiz olarak gezilebileceği bildirildi.

Bu haber toplam 279 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Kültür-Sanat  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber