Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Koza Yardımcı CHP İstanbula talip
21 Aralık 2015 / 16:56
Koza Yardımcı CHP İstanbula talip
ADANALI Gazeteci Koza Yardımcı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı'na aday oldu.

ADANALI Gazeteci Koza Yardımcı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı'na aday oldu. 11. dönem CHP İstanbul İl Genel Meclis üyeliği ve CHP İl Genel Meclis Grup sözcülüğü de yapan gazeteci Yardımcı, CHP İstanbul İl Başkanlığı için ilk kadın aday oldu.

Şişhane’deki CHP İl Merkezi binasında düzenlenen toplantıda Koza Yardımcı, CHP İstanbul İl Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı. Toplantıya partililer ve Yardımcı'nın yakınları da iştirak etti. 27 Aralık'ta Bostancı Gösteri Merkezi'nde yapılacak CHP İstanbul İl Başkanlığı için yapılacak seçinde Yardımcı ilk kadın aday oldu. Başkanlık yarışı için aday sayısının 20’yi geçtiği belirtildi.

'İSTANBUL DEĞİŞİRSE TÜRKİYE DEĞİŞİR'

Kadınlar olarak artık yönetilen değil yöneten olmayı istediklerini ve kadınları CHP’nin asli gücü olarak nitelendiren Yardımcı, tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, “İstanbul değişirse Türkiye değişir.” dedi.

“Bugün ülkemiz bir kan, şiddet, göz yaşı sarmalığına girmiş durumdadır." diyen Koza Yardımcı, "Ülkemizin doğusunda 90’lı yıllara bile rahmet okutacak bir olağanüstü hal yaşanmaktadır. Bu olağanüstü hal sadece doğuyu değil aynı zamanda tüm halkımızı etkilemektedir. Gençlerimiz devlet eliyle öldürüldüğü, kadına karşı şiddetin devletin eliyle meşrulaştırıldığı, basını susturmanın milli spor haline geldiği bu dikta yönetimi, şehirlerimizi, köylerimizi, tarihimizi ve nihayetinde insanlığımızı yok etmektedir.” dedi. 

Konuşmasının devamında Koza Yardımcı şunları dile getirdi: “Bu karabasandan çıkış 8 bin yıllık tarihiyle medeniyetin, insanlığın başkenti İstanbul’dan olacaktır. Çağ açıp çağ kapatan, nice imparatorluklara diz çöktüren İstanbul değişirse Türkiye değişir. Kalkıp bu çoban ateşini yakmamızın zamanı gelmiştir. Umutsuzluğa umut, korkana cesaret yüreği, yananlara derman olacağız. ‘Ben değil’, ‘Biz’ olmanın bilinciyle korkunun, umutsuzluğun, çaresizliğin karşısında genciyle yaşlısıyla işçisiyle memuruyla ‘bir olup’, ‘iri olup’, ‘diri olup’ İstanbul’u yeniden sosyal demokratların kalesi haline getireceğiz. ‘Hepimiz biriz’ şiarını önce parti içerisinde, sonra sokağımızda, mahallemizde, semtimizde ilçemizde ve son olarak da İstanbul’dan dalga dalga bütün Türkiye’ye yaymak için adayım.”

Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Yardımcı, CHP’nin bu ülkeyi kuran parti olduğunu dile getirdi. Partisinin her kesimi kucaklayacağını söyleyen Koza Yardımcı, “Bu ülkede yaşayan her vatandaşımızın eşit şekilde insani haklara sahip olmasını, ibadetlerini özgürce yapabilmesini, adil yargılanabilmesini, kaliteli eğitim ve sağlık hizmeti alabilmesinin teminatıyız.Bu güne kadar geldiğimiz süreçte dönüp baktığımız zaman bu tarz ayrımlar yapmadan aslında hep herkesi kucaklayan bir tavrımız vardı. Bundan sonra da bu tavrı daha belirgin bir şekilde devam ettireceğiz.” diye konuştu.

Toplantı sonunda tebrikleri kabul eden Yardımcı, kadın ve erkek davetlilerle ayrı ayrı fotoğraf çektirdi.

Bu haber toplam 705 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Siyaset  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber