Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Köy köy gezip eşek topladı
20 Ağustos 2015 / 09:21
Köy köy gezip eşek topladı
Adana'da, eşek sütünün iyi para ettiğini öğrenen bir kişi, köy köy dolaşarak 34 bin lira harcayıp dişi 50 eşek satın aldı.

Dünya genelinde eşek sütünün para ettiğini öğrenen Adanalı girişimci Vedat Uçar, köy köy gezerek dişi eşek toplamaya başladı. Uçar, süreç içinde 34 bin lira harcayıp 50 dişi eşek aldı. Uçar, eşeklerin sayısı iyice artınca İsmailiye mahallesinde bir ahır kiralayıp eşekleri buraya getirdi. Bu arada dişi eşekler yavrulamaya başladı ve çok sayıda yavru eşek dünyaya geldi.

 
Ancak terk edilmiş bir evi çiftlik haline getiren Uçar'ın çiftliğini gören vatandaşlar, eşekleri kesip satacağını zannederek polise ihbarda bulundu. Bunun üzerine çiftliğe polis geldi. Uçar, polise kesmek için değil sütünü satmak için eşekleri satın aldığını söyledi. Polis de çiftlikte eşeklerin kesildiğine dair bir ize rastlamayınca durumu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne bildirdi. Müdürlük yetkilileri gelerek Uçar'a 'eşek çiftliği için işletme belgesi alması gerektiğini' söyledi. Uçar da hemen evraklarını hazırlayarak işletme belgesi aldı.

Uçar, polisler gelince çok şaşırdığını, eşekleri kesmek için değil sütünü satmak için beslediğini belirterek, "Dünyanın bir çok yerinde eşek sütü çok faydalı olduğu için satılıyor. Birçok ülkede eşek çiftlikleri var. Ben bunun için köy köy gezip 34 bin lira harcayarak 50 eşek satın aldım. Eşekleri beslemek için şimdilik işletme belgesi aldım. Sütünü satmak için de belgeyi alacağım. Ancak şimdi bile süt isteyenler var. Onlara ücretsiz olarak süt veriyorum" dedi.
Bu haber toplam 491 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber