Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
KOSGEB'e ilk gün 100 bin başvuru geldi!
21 Aralık 2016 / 10:58
KOSGEB'e ilk gün 100 bin başvuru geldi!
KOBİ’ler 50 bin liralık faizsiz krediye akın etti. İlk gün başvuru sayısı 100 bine ulaştı. Krediye başvuru süresi bugün 24:00’te sona eriyor.

KOSGEB’in 15 bin KOBİ’ye sunulacak 50 bin TL’lik faizsiz kredi desteğini ilk gün yapılan başvurular 100 bine ulaştı. Krediye başvurular pazartesi günü başladı. Akşam'dan Miray Çimen'in haberine göre işletmelerin öncelikle KOSGEB Veri Tabanı’na üye olması ve KOBİ Beyannamelerini güncellemeleri gerekiyor. Başvurunun başladığı ilk gün beyanname güncelleme isteği olanlar için ıslak imza gerekli olduğundan il müdürlüklerinde uzun kuyruklar oluştuğu görüldü. http://sifirfaiz.kosgeb.gov.tr adresi kullanılarak yapılan kredi başvuruları ise ilk günden 100 bine ulaştı.

SIRALAMAYA KRİTER

İşletmelerin sıralaması ise belirli değerlendirme kriterleriyle yapılacak. Bu kriterler özetle şu şekilde:

Her il için TÜİK verilerine göre il kotası belirlenecek.

İşletmelerin ölçeklerine göre sıralaması yapılacak.

Sıralamanın eşit olması halinde KOBİ Bilgi Beyannamesi'nde yer alan Yıllık İş Birimi sayısı fazla olan işletmeler lehine, bunun eşit olması halinde ise net satış hasılatı yüksek olan işletmeler lehine sıralama yapılacak.

DİKKAT: BU GECE BİTİYOR!

Faizsiz krediye başvurmak için 1 haftada 450 bin KOBİ’nin yeni kayıt ve beyanname güncelleme işlemleri yaptığı öğrenildi. Başvuru süresi bugün saat 24:00’te sona ererken, bu işlemler, kredi başvuru tarihleri sürecinde de devam edecek.

BANKALAR OCAK SONU ONAYLAYACAK

KOBİ'lerin hepsi 50 bin TL’ye kadar faizsiz kredi talebinde bulunabilecek ancak bankaların onayladığı kadar kredi kullanılacak. Bankaların kredi onay sürecinin ise en geç 31 Ocak 2017 tarihinde tamamlanması bekleniyor.

KAYNAKAKŞAM
 
 
Bu haber toplam 1,236 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Ekonomi  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber