Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Konuşmacı olarak katıldı
02 Nisan 2014 / 18:51
Konuşmacı olarak katıldı
Tuncer, Dünya Tiyatro Günü kapsamında düzenlenen etkinliğe konuşmacı olarak katıldı.

Aşk-ı Memnu dizinde canlandırdığı "Ahsen hanım" karakteriyle hafızalara kazınan, şu sıralar Keremcem ile oynadığı "Bu Hayat Benim" dizisiyle ekranlarda gördüğümüz ünlü tiyatrocu ve sinema oyuncusu Gülsen Tuncer, Başkent Üniversitesi Özel Başkent Okulları'nda Dünya Tiyatro Günü kapsamında düzenlenen etkinliğe konuşmacı olarak katıldı.
Söyleşi öncesinde kısa konuşan Tuncer Adana'ya ve Adanalı'ya olan sevgisini anlattı ve, "Ben Adana doğumluyum babamın memuriyeti gereği burada doğdum. Kendimi Adanalı sayarım. Ülkemin her kentini seviyorum ama Adana'ya geldiğim zaman gerçekten aile evime gelmiş gibi oluyorum. Adana'nın her şeyini seviyorum. İnsanları, doğası yemekleri her şeyiyle Adana benim evim. Böyle güzel bir günde burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Popüler kültür konusunda çoğu zaman böyle konferanslar veriyorum, bu konuda çalışmalar yapıyorum. Bu gün sizlerle bilgilerimi paylaşacağım ve bu iki taraflı olacak bir şey sizlerle konuşacağız, tamamen sizlere bir şeyler verme derdindeyim" ifadelerini kullandı.
"Popüler Kültür" konusunda bilgiler veren Tuncer popüler kültürün ortaya çıkışını zararlarını ve etki alanlarını anlattı. Söyleşiye Başkent Okulları öğrencileri büyük ilgi gösterdi. Öğrencilerden gelen hemen her soruyu yanıtlamaya çalışan Gülsen Tuncer'i salonu dolduran öğrenciler ilgiyle dinledi.
Oyunculuk konusuna da kısaca değinen Tuncer oyunculuğunda eğitim gerektirecek bir iş olduğunu şu sözlerle dile getirdi:
"Oyunculukta doktorluk gibi mimarlık gibi gazetecilik gibi bir meslek ve eğitiminin alınması gerekiyor. 21.Yüzyılda yaşıyoruz ve bence 21.yüzyılın insanının eğitiminin olması gerekiyor. Her oyuncu eğitimli değil doğru ama yetenek bir yere kadar sizi götürebilir,eğitiminiz sizi diğerlerinden ayıracaktır."

Bu haber toplam 408 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Kültür-Sanat  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber