Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Koalisyonunuz hayırlı olsun!
20 Temmuz 2015 / 08:57
Koalisyonunuz hayırlı olsun!
Ak Parti heyetiyle “Cumhurbaşkanı’nın pozisyonu” tartışması yaşayan CHP’liler, MHP ile de “çözüm süreci”, “Meclis Başkanlığı seçimi”, “koalisyon tercihi” gibi konularda atıştı. MHP CHP’yi Ak Parti’ye ‘Tekerlekli sandalye’ olmakla suçladı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik başkanlığında CHP Genel Merkezi’nde düzenlenen partiler arası bayramlaşma gergin geçti. CHP Genel Merkezi’nde bayramlaşma heyetlerini CHP adına Özçelik ile PM üyeleri Yaşar Seyman, Cemal Canpolat ve Elif Uzunşimşek ağırladı. Ak Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya’yı kabulde Özçelik, “Allah büyük, ben sonucundan ümitliyim” dedi. Gazetecilerin yüksek sesle konuşulmasını istemesi üzerine, Kaya ve Özçelik’in “koalisyon gizli görüşülür” açıklaması gülüşmelere neden oldu.

Özçelik halkın, 7 Haziran’da “Bu tek parti hükümeti artık iyi gitmiyor” dediğini belirterek, “Cumhurbaşkanı’nın biraz fazla işe karışmasından dolayı da ‘bir dakika biz bu işi daha fazla uzlaşmayla götürmemiz lazım’ dediler. CHP olarak, belli bir umutla bu görüşmeleri götürmek istiyoruz” ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanı ile ilgili eleştirilere katılmadığını belirten Kaya, “Cumhurbaşkanımızın bu tür koalisyon görüşmelerine tartışma konusu yapılmasının çok şık olmadığını ifade edeyim” dedi. Özçelik de amaçlarının Cumhurbaşkanı’nı eleştirmek olmadığını vurgulayarak, “Halk bizlerin muhafazakar arkadaşlarımızla gayet güzel hükümet edebileceğimizi, birlikte memleketin sorunlarına çözüm bulabileceğimizi söylüyor.” dedi.

‘Hayırlı olsun’ polemiği
Karakaya’yı kabulünde Özçelik, MHP ile koalisyon arzu ettiklerini belirterek, “Hayırlısı başka şekildeymiş” dedi. Karakaya’nın, “’Hayırlısı başka şekildeymiş’ derken... O zaman hayırlı olsun diyelim” sözleri üzerine Özçelik, “Başka şekilden kastettiğim, sizin kendinizi kenara çekmeniz” karşılığını verdi.
Özçelik, “Sizin kadar, şiddetten ve PKK’dan nefret eden bir partiyiz ama eğer halk oyunu verip de Meclis’in içerisine bir parti gönderdiyse, o zaman o halkı yok sayamazsınız” dedi. Karakaya’nın itirazlarının milli iradenin yanlış kullanımına olduğunu vurgulaması üzerine Özçelik, “Daha öyle bir şey yok. Ellerinden tutup doğruyu göstermek bizim görevimiz” dedi. Karakaya da “Olmaz mı? Seçimin ertesi günü ‘Burayı terk edin, keleşler bu tarafa dönecek’ dediler” karşılığını verdi.
Özçelik, Karakaya’nın, “Ben bunu şöyle bağlayayım mı?” demesi üzerine, “Bağlamayın, çünkü pek bağlayamayız bunu” karşılığını verdi. MHP’nin “PKK’yı vuralım, öldürelim” demek dışında başka bir öneri getirmediğini savunan Özçelik, Karakaya’ya, “Başka bir şey var mı?” diye sordu.
Karakaya’nın, çözüm sürecinin proje sahiplerinin AK Parti ve HDP olduğunu söylemesi üzerine, Özçelik, “Biz, yeni bir aktörüz. Yeni aktör olarak da kendi projemizi sunarız” ifadesini kullandı. Özçelik, “Sonunda, siz, AKP’ye dışarıdan destek verir seçime götürürsünüz olur mu?” dedi. Karakaya’nın “Koalisyon size hayırlı olsun” sözleri üzerine, Özçelik, “Tabii, dışarıdan destek verir, İsmet Yılmaz’ı seçtirir” karşılığını verdi.

‘Sabır diliyoruz’
MHP Ankara Milletvekili Mustafa Mit’in, “Baykal’ı aday göstermeden önce, hiç kimseyle görüşme aklınıza gelmedi mi?” sorusunu yöneltmesi üzerine, Özçelik, “Siz, Ekmeleddin Bey’i sunarken aklınıza gelmedi mi? Ne yapacaktık? Sizin onayınızı alıp da mı verecektik?” dedi.
HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen “CHP’nin böyle hurafelere itibar etmeyeceğini biliyoruz ama ‘iki bayram arasında nikah sözleşmesi olmaz’ diyorlar. Tam tersine daha demokratik, özgür, eşit, birlikte barış içinde yaşanılacak bir Türkiye için bir koalisyon protokolüne ihtiyaç var. Bu konuda size sabır diliyoruz” dedi. Özçelik, dış politikada çok büyük revizyona ihtiyaç olduğuna dikkati çekerek, görüşmelerin yavaş gittiğini kaydetti. Ardından sırayla DSP ve BBP genel başkan yardımcıları da bayram ziyaretinde bulundular. 

Tekerlekli sandalye

CHP PM üyesi Cemal Canpolat’ın, “Zor durumda kalınca, Ak Parti’yi her seferinde kurtarıyorsunuz” demesi üzerine, Karakaya, “Bu yanlış bir algı. İşi o polemiğe götürdükten sonra, diyorlar ya ‘MHP, koltuk değneği oluyor’ o zaman CHP de ‘tekerlekli sandalye oldu’ denebilir. Öyle gözüküyor ki bir AKP ile CHP koalisyonu geliyor gibi” dedi. Karakaya’nın, CHP ile Ak Parti’nin koalisyon görüşmelerini, Barış Manço’nun bir şarkısındaki “Sanki biraz naz ediyorsun ama senin bana gönlün var gibi gibi” sözleriyle açıklaması, salondakileri güldürdü. Özçelik, “CHP Genel Başkan Yardımcısı olarak, keşke sizin kadar umutlu olabilseydim AKP ile koalisyona ama inşallah ulaşacağız” dedi.
Karakaya, Meclis Başkanlığı seçiminde, CHP’nin adayı dışında çatı cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu seçeneğinin de bulunduğunu anımsatarak, İhsanoğlu’nun desteklenmemesini eleştirdi ve süreci şeffaf yürüttüklerini anlattı. Bu sırada söze giren Özçelik, “Şeffaf bir şekilde, İsmet Yılmaz’a verdiniz” dedi. Karakaya da, “Koalisyon olacaksınız yine de. Biz oy vermedik” demesi üzerine Özçelik, “Siz vermediniz, onun için aldılar” karşılığını verdi.

Bu haber toplam 593 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Siyaset  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber